23. června 2015 • 18:01

TOP hvězdy Němců: Druhý Neuer a prcek se 100 starty v bundeslize

Autor: jab, pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 20:45 | Trny a bodláčím je posetá cesta českého týmu mezi čtyřku nejlepších týmů na EURO do 21 let. Svěřenci Jakuba Dovalila musí dnes proti silným Němcům bodovat. Jeden bod je povinnost, tři značka ideál a jistota semifinále. Pohled na německou soupisku ale vrásčí čelo, kdo jsou tři největší hvězdy ve výběru Horsta Hrubesche?



Postupová matematika Postupová matematikaFoto Deník Sport
Němci na šampionátu zatím odehráli dva zápasy. V prvním fanoušky ve své domovině vylekali, remíza 1:1 se Srbskem se rámovat nebude, druhý ale dodal našim západním sousedům klid. Dánové, přemožitelé Lvíčat z prvního zápasu, odešli vypráskáni 3:0 a řeči o titulu opět nabraly na intezitě. Tito tři hráči jsou pro případný úspěch Německa na EURO klíčoví.

Marc-André ter Stegen (FC Barcelona)

Pro vytříbenou kopací techniku a smělost v rozehrávce je označován za druhého Manuela Neuera. Bývalý brankář Borussie Mönchengladbach letos s Barcelonou zažil premiérovou a pohádkovou sezonu. Zvítězil v Lize mistrů, kde chytal všechny zápasy včetně finále s Juventusem, domácím poháru i Primera División. Na svém kontě má 23letý gólmana i několik zápasů za A-mužstvo, kde v květnu 2012 odchytal hrozivý debut. Od Švýcarů inkasoval v přátelském utkání pět branek. Nevýhodou by mohla být menší rozchytanost, defenziva mladých Němců na šampionátu klape, ještě neinkasovala a moc střel na Ter Stegena neletělo.

Marc-André ter Stegen vychytal Barceloně vítězství v letošním ročníku Ligy mistrůFoto Reuters

Emre Can (Liverpool FC)

Německý záložník s tureckými kořeny s nebezpečnou střelou zatím na šampionátu jednou skóroval i narýsoval jen krásnou přihrávku na úvodní gól proti Dánsku. Střílení branek ale ani není charakteristickým rysem Canovu projevu, za Liverpool vstřelil v uplynulém ročníku Premier League také jedinou branku. Přesto byl důležitou součástí výběru Brendana Rodgerse, který skončil na šestém místě a zahraje si Evropskou ligu. Can je klíčovým hráčem středové řady, ubránit 21letého technika bude pro Čechy těžkým úkolem.

Emre Can pomohl postoupit Liverpoolu do Evropské ligyFoto Reuters

Kevin Volland (Hoffenheim)

Dva zápasy na šampionátu, dva góly. Střelecký apetit z Hoffenheimu, kde 22letý útočník během 31ligových duelů nastřílel osm branek, si Volland přenesl i na EURO. Srbové ještě jen 179 cm vysokého útočníka ubránili, Dánové už dvakrát smutně přihlíželi, především druhý gól z přímého kopu byl výstavní. Volland je “produktem” vyhlášené akademie Mnichova 1860, Bundesligu, kde zapsal už více než 100 startů, ale pořádně ochutnal až v Hoffenheimu. Udrží Pavel Kadeřábek svého budoucího spoluhráče na uzdě?

Útočník Kevin Volland nasázel na EURO dva góly do dánské sítěFoto Reuters

Německý kouč Hrubesch: Gott mi říkal, že má dvě srdce
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud