Jan Podroužek
23. června 2017 • 16:23

Černý: Můj přínos pro tým musí být větší. Přijde další šance v duelu o vše?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčí bezpečně proměňuje penaltu, 1:0 pro Letenské!
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sám dobře věděl, že to nebylo ono. Nebyl nadšený ze svého vlastního výkonu, jaký předvedl na začátek turnaje proti Němcům, a kvůli němuž ho pak trenéři jednadvacítky nepostavili do zápasu proti Itálii. Kopat kolem sebe ale Václav Černý neumí, prostě to nedělá. Naopak, sám k sobě je přísný, sebekritický.



„To, že jsem proti Německu nastoupil a nezvládli jsme to tak, jak jsme chtěli, nemůžu hodnotit pozitivně. Jak svůj vlastní výkon, tak celkový týmový,“ připustil 19letý talent z Ajaxu.

V sobotu večer ho s českým výběrem čeká klíčový zápas proti Dánsku. Je na Vítězslavu Lavičkovi a jeho kolezích, jestli mladé naději znovu dají prostor.

„Můj přínos pro tým měl být jiný, větší než tomu v tom utkání bylo,“ je si vědom Černý. „Prostě tam nebyly ty věci, které se ode mě očekávají na tomhle turnaji. I když jsme těch možností, co se týče útočení, měli málo, ať už po akcích ze středu nebo ze stran, na tom nezáleží, tak můj výkon byl málo,“ dodává.

Zdaleka není běžné setkat se s takovou mírou uvědomění, navíc u tak mladého fotbalisty. Jeho další možnost může přijít proti Dánsku. V utkání, v němž Češi potřebují buď svého soupeře rozsekat na drobky, nebo věřit ve výhru Italů 2:0 nad Německem a Seveřany pak prostě „jen“ porazit.

Italové se někdy chovají namistrovaně, naším výkonem byli zaskočení, říká Simič
Video se připravuje ...

Schick: Co na Dány? Nic jiného než výhra
Video se připravuje ...

Souček: Že jsem byl vyhlášen nejlepším hráčem? Třešnička na dortu
Video se připravuje ...

Radost české jednadvacítky po gólu do sítě Italů
Radost české jednadvacítky po gólu do sítě Italů

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud