Jan Podroužek
9. července 2015 • 17:25

Lavičkův návrat! Po sedmi letech se spojil s jednadvacítkou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová jednadvacítka má nového „starého“ trenéra. K týmu přichází Vítězslav Lavička, který u „lvíčat“ působil už v letech 2007 a 2008. Dvaapadesátiletý gentleman se dnes definitivně dohodl s předsedou FAČR Miroslavem Peltou a nahradí tak odvolaného Jakuba Dovalila, který na domácím ME i přes sympatické výkony Lvíčat nepostoupil ze skupiny.



Ve svazové kanceláři se dnes ve tři odpoledne sešla trojice Miroslav Pelta , Jaromír Šeterle a Vítězslav Lavička . Předseda FAČR, manažer jednadvacítky a největší kandidát na uvolněný post trenéra týmu.

Lavička už byl „předdohodnutý“ s Peltou, na schůzce se pakt už jen oficiálně potvrdil. Za úkol teď má bývalý kouč Sparty nebo Slovanu Liberec sestavit společně se Šeterlem realizační tým.

„Vážím si této šance a děkuji vedení asociace za projevenou důvěru. Jednadvacítku jsem už v minulosti trénoval, proto si dokážu představit, co mě čeká. Je to sice odlišná práce než na klubové úrovni, ale své zkušenosti bych rád předal ve prospěch jednadvacítky,“ řekl Lavička.

„Společně s nově se tvořícím hráčským i realizačním týmem uděláme všechno pro úspěch v kvalifikaci a postup na závěrečný turnaj do Polska,“ slíbil.

„Jsme velmi rádi, že jsme s trenérem Lavičkou našli společnou řeč. Byl pro nás první variantou v okamžiku, kdy bylo zřejmé, že nebude pokračovat trenér Dovalil. Věříme v další úspěšné období pro naši jednadvacítku,“ uvedl předseda FAČR Miroslav Pelta.

Na začátku září startuje jednadvacítce kvalifikace o postup na EURO 2017 v Polsku. První zápas tým čeká doma s Maltou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud