31. července 2015 • 12:39

Reprezentace do 20 let má nového trenéra. Povede ji Svědík

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

České fotbalisty do 20 let bude trénovat Martin Svědík. Bývalý kouč Baníku Ostrava na lavičce nahradí Michala Petrouše. Svědíkovým asistentem u mladých reprezentantů bude Aleš Čvančara.



Svědík loni na podzim dovedl Ostravu k pátému místu v lize, přesto byl v prosinci odvolán. Pak dělal v Dinamu Minsk asistenta Dušanu Uhrinovi mladšímu. "Je to další krok v mé kariéře. Už jsem měl možnost pracovat v naší lize, zkusil jsem i angažmá v zahraničí a teď jde o trochu jiný druh činnosti. Je to jiná práce ve srovnání s klubem," uvedl Svědík na oficiálním webu FAČR.

"Je potřeba mít přehled o hráčích připadajících v úvahu pro nominaci, spolupracovat úzce s trenérem jednadvacítky Víťou Lavičkou, protože jedním z úkolů dvacítky je připravovat hráče pro vyšší kategorii," doplnil jednačtyřicetiletý kouč.

Reprezentační dvacítku čekají na podzim přípravná utkání, v září se dvakrát představí v Anglii, soupeři na říjen a listopad jsou stále v jednání. "Nominaci na Anglii budeme dělat za necelý měsíc. Nějaký přehled o hráčích už jsem si udělal, navíc mám výhodu, protože asistentem je Aleš Čvančara, který v roli trenéra pracoval s ročníkem 1996 a zná hráče velmi dobře," uvedl Svědík.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud