14. listopadu 2016 • 20:05

Podivné týmové fotky. Hráči Walesu vysvětlili, proč se zvláštně řadí

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

K fotbalovému utkání neodmyslitelně patří také předzápasové focení základních jedenáctek soupeřů, při kterém se týmy řadí do dvou řad s šesti hráči nahoře a s pěti dole. Reprezentace Walesu však pojala týmové focení po svém a v posledních dvou kvalifikačních zápasech sáhla k originálnímu rozestavení.



Před sobotním zápasem proti Srbsku zůstali v horní řadě pouze čtyři hráči, zatímco dole se roztáhlo sedm mužů. O měsíc dříve proti Gruzii zvolila parta kolem Garetha Balea dokonce poměr tří ku osmi. Z náhodného vtípku se najednou stává zvyk, v němž chtějí fotbalisté pokračovat.

„Řekli jsme si, že máme ještě prostor,“ přiznal pro web WalesOnline týmový bavič Joe Ledley. Podle hráčů se však nejedná o pověrčivost. „Pověrčiví nejsme, ale podle mě normální týmové fotografie jen tak dělat nebudeme,“ řekl s úsměvem Ledley.

Další možnost navrhl jeho spoluhráč Johnny Williams. „Těžko říct, jak daleko můžeme zajít. Ledaže by zůstal Wayne (Hennessey) nahoře sám,“ usmíval se. Tento plán by se ale podle Ledleyho velšskému brankáři příliš nelíbil.

„Wayne se snaží dostat dolů, ale i kdyby tam šel, pořád by byl vyšší než Joe Allen,“ zažertoval na adresu svého spoluhráče ze Stoke City, kterému chybí na téměř dvoumetrového brankáře necelých třicet centimetrů.

„Můžeme zajít ještě dál, ale uvidíme. Nic speciálního netrénujeme, jen se o tom bavíme a uvidíme, co bude dál. Nechte se překvapit,“ uzavřel Ledley.

Netradiční zvyk přináší jeho týmu štěstí pouze z části. V obou domácích zápasech s Gruzií i Srbskem totiž ztratil dva body, když pouze remizoval 1:1. I proto je ve skupině D třetí se ztrátou dvou bodů na druhé Srby a čtyřbodovým mankem na první Irsko.

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Srbsko 10 6 3 1 20:10 21
2. Irsko 10 5 4 1 12:6 19
3. Wales 10 4 5 1 13:6 17
4. Rakousko 10 4 3 3 14:12 15
5. Gruzie 10 0 5 5 8:14 5
6. Moldavsko 10 0 2 8 4:23 2

Fotbalisté Walesu zvolili netradiční formaci i před utkáním se Srbskem
Fotbalisté Walesu zvolili netradiční formaci i před utkáním se Srbskem

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud