24. listopadu 2016 • 17:20

Anglie věří oblíbenci. Southgate asi zůstane, začne s nízkým platem

Autor: iSport.cz, Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hledání nového trenéra anglické fotbalové reprezentace je podle všeho u konce. Ono vlastně v podstatě ani nezačalo, protože výsledky Albionu přesvědčily anglickou federaci o tom, aby nabídla smlouvu dočasnému kouči Garethu Southgatovi, jenž byl dočasným záskokem za odvolaného Sama Allardyceho. Vedení anglické fotbalové asociace se sejde ve středu 30. listopadu, ale dá se očekávat, že dohoda bude oficiálně potvrzena dříve.



Situace na lavičce anglického týmu připomíná dění ve Spartě. Gareth Southgate byl podobně jako David Holoubek pouze dočasným záskokem, ale hra a výkony týmu se pod jeho vedením zlepšily a vedení anglického fotbalu začalo řešit zapeklitou otázku. Nadále hledat trenéra, nebo dát šanci tomu současnému?

Podle britského deníku Daily Telegraph je jasno, že si vybralo druhou možnost. Southgate by měl podepsat smlouvu do roku 2020 a v březnovém přátelském utkání s Německem už by měl koučovat anglickou reprezentaci jako trenér na plný úvazek.

Za novým koučem stojí také hráči. "Když se zeptáte kteréhokoli hráče, tak všichni trenéra podporují. Odvedl tu za dva měsíce skvělou práci. Šli jsme pod ním hodně nahoru a jdeme správným směrem. Není to v našich rukou, ale doufáme, že budeme takhle pokračovat," řekl před několika dny Jordan Henderson.

Southgate by měl pobírat 1,5 milionu liber ročně (45 milionů korun), což je pro anglického trenéra nejméně za poslední roky. Samozřejmě se ale jedná pouze o základní mzdu, která naroste v případě dobrých výsledků a kvalifikace na světový šampionát v Rusku a mistrovství Evropy v roce 2020.

Southgate si řekl o šanci zejména po poslední reprezentační přestávce. Té sice předcházelo kvalifikační vítězství nad slabou Maltou (2:0) a bezbranková remíza ve Slovinsku, ale domácí výhra nad Skotskem (3:0) a v závěru utkání ztracená výhra nad Španělskem (2:2), nakonec rozhodly o tom, že Southgate ve své pozici nejspíš zůstane.

"Dokázal jsem, že umím koučovat i velké zápasy. Ve spolupráci se svým realizačním týmem dokážu připravit mužstvo takticky i proti silným celkům," řekl po utkání se Španěly Southgate, který by se v případě neúspěchu vrátil zpět k jednadvacítce.

Jeho asistentem by měl zůstat Steve Holland, ale jeho pozici tíží malá komplikace. Holland totiž působí v roli asistenta také v Chelsea, což se nelíbí Tottenhamu, který už oficiálně protestoval. Podle všeho by ale klub neměl Hollandovi bránit ve štěstí a k reprezentaci by ho měl uvolnit na plný úvazek.

Anglie má kvalifikaci na mistrovství světa rozjetou slibně. Soupeř Slovenska po čtyřech kvalifikačních duelech vládne skupině F se ziskem deseti bodů a společně s Německem je jedinou zemí, která zatím neinkasovala. 

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Anglie 10 8 2 0 18:3 26
2. Slovensko 10 6 0 4 17:7 18
3. Skotsko 10 5 3 2 17:12 18
4. Slovinsko 10 4 3 3 12:7 15
5. Litva 10 1 3 6 7:20 6
6. Malta 10 0 1 9 3:25 1

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud