15. května 2018 • 15:14

Německé sci-fi: kouč Ruska jako hologram. V nominaci je i Neuer

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ozvláštnění jako ze sci-fi filmu si připravila německá fotbalová asociace. Na tiskové konferenci, na níž Němci oznámili předběžnou nominaci na mistrovství světa v Rusku, se objevil i kouč hostitelské reprezentace Stanislav Čerčesov. Ne však osobně, ale jako hologram.



Živá projekce čtyřiapadesátiletého ruského trenéra se objevila na pódiu vedle týmového manažera Olivera Bierhoffa a hlavního kouče Němců Joachima Löwa. Ten v ten samý den prodloužil s Německem smlouvu do roku 2022.

V jeho předběžné nominaci je i dlouho zraněný brankář Manuel Neuer, který kvůli přetrvávajícím problémům s operovanou nohou vynechal téměř celou sezonu. V sedmadvacetičlenném výběru trenéra Joachima Löwa scházejí útočníci Mario Götze a Sandro Wagner, přednost před nimi dostal jediný úplný nováček Nils Petersen.

Dvaatřicetiletý mistr světa z roku 2014 Neuer je jedním ze čtyř kandidátů na místo v německé brance. Jeho konkurenty jsou Marc-André ter Stegen z Barcelony, Bernd Leno z Leverkusenu a Kevin Trapp z Paris St. Germain. Na jednoho z této čtveřice zbude Černý Petr.

Devětadvacetiletý Petersen pomohl svými góly Freiburgu k záchraně. Osm z celkových 15 jich vstřelil jako náhradník, což je nejvíc z celé bundesligy. Wagner zaznamenal v dresu mistrovského Bayernu Mnichov o tři góly méně, autor vítězné branky ve finále předchozího MS v Brazílii Götze se v lize trefil jen dvakrát.

Obhájce titulu Německo se ve skupině F utká s Mexikem, Švédskem a Koreou, ještě předtím ho čekají přípravná střetnutí s Rakouskem a Saúdskou Arábií. Konečný seznam 23 hráčů musí všech 32 týmů oznámit do 4. června.

Předběžná nominace Německa:

Brankáři: Manuel Neuer (Bayern Mnichov), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona/Šp.), Bernd Leno (Leverkusen), Kevin Trapp (Paris St. Germain/Fr.).

Obránci: Jerome Boateng, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Niklas Süle (všichni Bayern Mnichov), Matthias Ginter (Mönchengladbach), Jonas Hector (Kolín nad Rýnem), Marvin Plattenhardt (Hertha Berlín), Antonio Rüdiger (Chelsea/Angl.), Jonathan Tah.

Záložníci: Julian Brandt (oba Leverkusen), Julian Draxler (Paris St. Germain/Fr.), Ilkay Gündogan, Leroy Sané (oba Manchester City/Angl.), Leon Goretzka (Schalke), Sami Khedira (Juventus Turín/It.), Toni Kroos (Real Madrid/Šp.), Thomas Müller, Sebastian Rudy (oba Bayern Mnichov), Mesut Özil (Arsenal/Angl.), Marco Reus (Dortmund).

Útočníci: Mario Gómez (Stuttgart), Nils Petersen (Freiburg), Timo Werner (RB Lipsko).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud