22. května 2018 • 04:57

Šílené tribuny na MS! Nehoupou se a mají dvojitý pohled, chlubí se Rusové

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zážitek, který se nebude opakovat. Ten si při mistrovství světa ve fotbale užijí všichni, kteří na stadionu v Jekatěrinburgu mají vstupenky na tribuny za brankami. Dočasná konstrukce nenabídne jistotu, že budete chránění před deštěm, zato diváci si užijí unikátní dvojitý pohled.



Stačí sednout v Moskvě na vlak a za 25 hodin jste na místě… Čím bude 15. června zajímavý zápas Egypt – Uruguay? Kromě dění na trávníku při něm poprvé během mistrovství světa diváci vyzkouší tribuny na stadionu v Jekatěrinburgu.

Netradiční konstrukce tribun za brankami, které se tyčí až do výšky 42 metrů, nepoutají pozornost náhodou. Nejzajímavější na nich je, že ze stadionu na první pohled vyčnívají. Není to náhoda, byly vybudované pouze dočaně pro šampionát, do Jekatěrinburgu jsou naplánované celkem čtyři zápasy skupinové fáze. Až po turnaji zmizí, sníží se kapacita arény z 35 na 23 tisíc míst.

Zvlášť místa ve vyšších řadách nepůsobí jako místo, kam by měli vyrazit jedinci trpící závratěmi. Předtím, než je v polovině dubna pořadatelé poprvé testovali i se zátěží, ostatně přiznali obavy. „Ale bylo to zbytečné. Všechno proběhlo v pořádku, nikdo si nestěžoval, fanoušci seděli v bezpečí a tribuny se při poryvech větru nehoupaly,“ řekl agentuře AFP bezpečnostní manažer ruské fotbalové ligy Alexander Mejtin.

Už na podzim si tribuny získaly pozornost v médiích po celém světě. Povětšinou jako ruská kuriozita na úrovni dvojitých toalet ze zimní olympiády v Soči. Šéf firmy, která je postavila, se domnívá, že takový image získaly neprávem. Navíc kromě sledování fotbalu se na nich můžete kochat i jinak. „Jako bonus dostanete krásný panoramatický pohled na Jekatěrinburg, protože stadion stojí v centru města,“ vysvětlil šéf firmy Sinara Development Timur Ufimtsev.

Šance pro cizince, kteří by si chtěli tento netradiční zážitek zkusit, však není velká. Vstupenky na zmíněné tribuny totiž spadají do nejlevnější kategorie, které jsou k mání místním ruským fanouškům.

Zvláštní pohled z tribuny za brankou na stadionu v Jekatěrinburgu
Zvláštní pohled z tribuny za brankou na stadionu v Jekatěrinburgu

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud