11. června 2018 • 12:10

Největší překvapení MS v dějinách: zázrak na trávě i výbuch Čechů

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
  • Zklamání Španělů, Česka i tzv. zázrak na trávě, to jsou nejpřekvapivější výsledky na MS v historiiZklamání Španělů, Česka i tzv. zázrak na trávě, to jsou nejpřekvapivější výsledky na MS v historiiFOTO: Profimedia.cz, Jaroslav Legner (Sport), repro YouTube.com

    Jaké jsou nejvíc překvapivé výsledky na světových šampionátech ve fotbale v dějinách? Odpověď se pokusila vypočítat americká společnost Gracenote, která na základě zadaných kritérií spočítala pravděpodobnosti výsledků v historii MS. A v žebříčku pěti největších šoků zabodovali i Češi – podívejte se!

  • 5. Uruguay - Brazílie 2:1 (MS 1950) - 14,3 %

    Porazit domácí Brazilce v rozhodujícím zápase MS? V jejich fotbalovém chrámu Maracaná? Tenhle kousek se podařil Uruguayi v roce 1950 a Brazilci na porážku 1:2 (ve finálové skupině jim přitom stačilo k titulu jen remizovat) asi nikdy nezapomenou...

  • 4. Ghana - ČR 2:0 (MS 2006) - 13,9 %

    Zklamaný Petr Čech po prohře s Ghanou na mistrovství světa v Německu v roce 2006Foto Jaroslav Legner (Sport)

    Tohle je zase velká bolístka českého fotbalu. Po úžasném EURO 2004 přišlo o dva roky později dlouho očekávané mistrovství světa v Německu. Výhra nad USA namlsala české fanoušky a tým Karla Brücknera si chtěl zajitit postup už ve druhém duelu proti Ghaně... Jenže africký nováček byl důrazně proti a porážka 0:2 se výrazně podepsala pod rychlým koncem na šampionátu.

    "Byl jsem zmatený a nevěděl jsem, jak se mám rozhodnout. Zavolal jsem své ženě, která mi řekla, že mě nemiluje pro peníze, takže nemám podlehnout pokušení a ztratit svou důstojnost," dodal Kingston.
    "Byl jsem zmatený a nevěděl jsem, jak se mám rozhodnout. Zavolal jsem své ženě, která mi řekla, že mě nemiluje pro peníze, takže nemám podlehnout pokušení a ztratit svou důstojnost," dodal Kingston.

  • 3. Alžírsko - NSR 2:1 (MS 1982) - 13,1 %

    Třetím nejpřekvapivějším výsledkem historie je podle americké společnosti alžírské vítězství nad západoněmeckým výběrem v roce 1982.

  • 2. Švýcarsko - Španělsko (MS 2010) 1:0 - 10,3 %

    Zklamaný Xabi Alonso v zápase Španělů proti Švýcarsku, který byl jedním z největších překvapení světových šampionátůFoto Profimedia.cz

    Druhým největším překvapením v dějinách MS je výhra Švýcarska před osmi lety nad Španělskem, které nakonec získalo titul.

  • 1. USA - Anglie 1:0 (MS 1950) - 9,5 %

    Pravděpodobnost anglické prohry s Američany na šampionátu v roce 1950 spočítali analytici na pouhých 9,5 procenta. BBC v tomto ohledu připomněla, že v podceňovaném týmu USA tehdy hráli například poštovní doručovatel, mlynář nebo ředitel pohřebního ústavu...

    Podle výzkumu se na nadcházejícím šampionátu v Rusku mohou mezi tyto šokující výsledky zařadit zejména prohry favorizovaných Brazilců. Možnost, že by je ve skupině zdolalo Srbsko, má pravděpodobnost 10,7 procenta, porážka s Kostarikou pak 11,4. Výhra Panamy nad Anglií by naproti tomu takovou senzací nebyla, středoamerický nováček má šanci 17 procent.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud