24. června 2018 • 04:58

Němce trápí stopeři. Byli bohorovní, nevyhráli souboj, říká Kotal

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postup mají na dosah, ale s odřenýma ušima. Němci po překvapivé prohře 0:1 s Mexikem až díky brance v závěru urvali výhru 2:1 nad Švédskem. Die Mannschaftu to zatím drhne hlavně vzadu, stopeři jsou nepřesvědčiví, bohorovní. "V soubojích jen odclánějí hráče, to je pro mě málo. Nevyhráli hlavičku," hodnotil výkon Antonia Rüdigera a Jeroma Boatenga přísně Václav Kotal ve studiu deníku Sport.



Joachimu Löwovi před zápasem vypadl klíčový stoper Mats Hummels, vedle Jeroma Boatenga se tak musel postavit bek Chelsea Antonio Rüdiger. Zápas ale nevyšel ani jednomu z nich, přes novice v sestavě šel gólový lob Oly Toivonena, Boateng vyfasoval dvě žluté karty a šel do sprch předčasně.

"Nelíbila se mi hra obou stoperů, nepodali dnes dobrý výkon. V soubojích prakticky jen odclánějí hráče, to je pro mě málo na stopery mužstva, které by chtělo hrát o titul mistra světa," hodnotil ve studiu Sportu trenér Václav Kotal. "Boateng mi připadal až bohorovný, chvílemi si říkáte, jestli do toho dává všechno," přitakal redaktor Sportu Jan Podroužek.

Problémy se středními obránci trápí Němce od začátku turnaje. "I když hrál Hummels, dostávalo se Mexiko do šancí přes hrotového útočníka, to samé jsme viděli dnes. Stopeři víceméně nevyhráli hlavičku, počítají se zajištěním hráče, ale nezdvojí jej na dlouhou přihrávku. Jejich výkon se mi vůbec nelíbil," rozebral chyby Kotal.

Německu bude v příštím zápase proti Jižní Koreji jistě chybět vyloučený Jerome Boateng, jistý není návrat ani zraněného Matse Hummelse. Ve hře může být i přesun do tříobráncového systému. Ze zatím nevyužitých hráčů se nabízí Mattias Ginter, nebo by se do zadních řad mohl stáhnout záložník Leon Goretzka.

"Při zakládání útoků doplňoval Kroos obranou dvojici na trojici, v této roli může hrát Goretzka. V obraně to ale zůstávalo jeden na jednoho a to je v takových utkáních velké riziko," prohlásil zkušený trenér.

Jak se expertům Sportu líbila hra Německa? Jak vidí postupové šance mistrů světa? Podívejte se na záznamy ze zápasového studia deníku Sport:

Debata Sportu: Jalovým Němcům v první půli chyběli lídři, penalta se měla kopat
Video se připravuje ...

Debata Sportu: Němečtí stopeři nevyhráli hlavičku, Boateng byl bohorovný
Video se připravuje ...

Postoupí vůbec Němci dál? Jejich hra se mi zase nelíbila, říká Kotal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud