26. června 2018 • 15:20

Nejbolavější místo Argentinců? Brankáři chybují, řešil to také Simeone

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mají útok, který by jim kdekdo mohl závidět. V čele s Lionelem Messim či Sergiem Agüerem, tak nabitý, že i nejlepší střelec italské Serie A Mauro Icardi musel zůstat doma. Na druhé straně hřiště je ale tuze tlačí bota. Argentinci před klíčovým posledním zápasem ve skupině proti Nigérii řeší dilema v bráně. Chybí jim spolehlivá jednička.



Před startem šampionátu to vypadalo, že Jorge Sampaoli má o své hlavní opoře mezi tyčemi jasno. Sergio Romero je možná v Manchesteru United až dvojkou za Davidem de Geou a příležitost dostává hlavně v pohárových zápasech, v reprezentačním dresu je na něj ale spoleh, nasbíral už 94 startů. Těsně před turnajem se ale zranil. A nastaly komplikace.

Šéf argentinské lavičky se rozhodl na Romera nečekat a vůbec ho na turnaj nevzal. Čímž si vysloužil kritiku od brankářovy manželky. „Je zraněný, ale ne zničený. Může být připravený nastoupit za dva týdny,“ napsala na konci května a dodala, že důvody vynechání jejího manžela z nominace jsou spíše osobní, než aby skutečně šlo o jeho zdravotní stav.

Sampaoli měl na počátku turnaje na výběr ze tří gólmanů, kteří měli před MS dohromady jen devět zápasů za reprezentaci.

Franco Armani z River Plate je i v 31 letech absolutním novicem. Mnozí fanoušci chtěli, aby právě on dostal šanci. Připomněli totiž, že na posledních dvou mistrovstvích, které Argentinci ovládli, byl jedničkou právě gólman z tohoto týmu – Ubaldo Fillol v roce 1978 a Nery Pumpido osm let nato. Původně měl dostat šanci v posledním přátelském zápase před turnajem, zápas v Izraeli se ale nakonec vůbec neuskutečnil.

Caballero, veřejný nepřítel č. 1

Trenér nakonec ukázal na nejstaršího z celého trojlístku, Willyho Caballera, toho času dvojku v Chelsea. A zkušený 36letý harcovník se „odvděčil“ čtyřmi inkasovanými brankami ve dvou zápasech, a pomyslnou třešničkou na dortu v podobě hrozivého odkopu, kterým namazal Antemu Rebičovi na první ze tří branek Chorvatska.

Caballero se stal v Argentině nepřítelem číslo jedna, pořádně se do něj opřel i kouč Atlétika Madrid Diego Simeone. Na veřejnost totiž unikla nahrávka, kterou poslal přes WhatsApp svému asistentovi Germánu Burgosovi.

„Ten brankář to už udělal několikrát, Germáne!,“ hřímal impulzivní trenér. „Stalo se mu to proti Španělsku, pak proti Itálii ta střela šla kousek vedle tyče, a já ti říkal, že je škoda, že z toho nebyl gól. Pak by si všichni uvědomili, že když něco poděláte na mistrovství světa, inkasujete.“

Kolem argentinského týmu teď čile bují spekulace o tom, že jedenáctku do klíčového zápasu proti Nigérii nebude vybírat Sampaoli, ale nejzkušenější hráči, skupinka kolem kapitána Lionela Messiho. I to by mělo otevřít Francovi Armanimu cestu do brány. Jeho absolutní premiérou v reprezentačním dresu tak bude zápas, ve kterém jde jeho týmu o holé bytí na turnaji. 

DEBATA MS: Argentinci příliš spoléhají na Messiho, Chorvaté hrají kolektivně, shodují se Horňák s Podaným
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud