3. července 2018 • 15:28

Mikelovi unesli otce, přesto nastoupil: Kdybych něco řekl, zastřelí ho

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do těžko představitelné situace se před klíčovým utkáním proti Argentině na mistrovství světa dostal nigerijský záložník John Obi Mikel. Čtyři hodiny před zápasem mu při cestě na stadion do Petrohradu zazvonil telefon, ve kterém se od neznámého muže dozvěděl, že se jeho otec stal v rodné zemi obětí únosu. Pachatelé požadovali výkupné a varovali Mikela, ať o celé věci mlčí. „Řekli, že když to oznámím policii, otce hned zastřelí,“ uvedl kapitán nigerijské reprezentace.



Útočníci chtěli, aby bývalý hráč londýnské Chelsea, který aktuálně působí v čínské lize, zaplatil za záchranu svého otce 28 000 dolarů. Mikel tak krátce před důležitým utkáním musel řešit vážné osobní problémy, o únosu ale skutečně nikomu nic neřekl a navíc se rozhodl i nastoupit. „Nechtěl jsem celý tým před zápasem rozptylovat,“ podotkl Mikel.

„Byl jsem rozrušený, nevěděl jsem, co mám dělat. Ale nakonec jsem si řekl, že nemůžu 180 milionů Nigerijců nechat na holičkách. Musel jsem vypnout hlavu, jít a reprezentovat svou zemi,“ popsal Mikel, proč nechyběl v základní sestavě svého týmu. Afričané favorizované Argentině statečně vzdorovali a o jejich vyřazení nakonec rozhodl až gól stopera Roja z šestaosmdesáté minuty.

Celý příběh má dobrý konec - nigerijská policie oznámila, že Mikelův otec už je na svobodě. Kvůli tomu, že jej pachatelé mučili, však musel být hospitalizován. Obětí únosu se už stal i před sedmi lety.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud