8. července 2018 • 00:44

Kouč Rusů: Končíme předčasně jako vojáci v armádě. Putin hned volal

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do poslední chvíle dřeli a snažili se Chorvatům (2:2 po prodl., 3:4 na pen.) znepříjemnit utkání. Stačilo to ale pouze na penaltový rozstřel. V něm Rusko padlo a jeho překvapivě úspěšné tažení domácím světovým šampionátem skončilo ve čtvrtfinále. Ačkoliv by tohle umístění bylo před turnajem obrovský úspěch, trenér Stanislav Čerčesov byl po vypadnutí hodně zklamaný. „Jsme jako vojáci, kteří se dál chtějí rvát za svoji zemi, ale předčasně je propustí z armády. Mrzí nás, že jsme nemohli sloužit vlasti až do 15. července,“ zasnil se přísný kouč nad účastí ve finále.



S jídlem roste chuť. A Rusko jakoby na domácím šampionátu postupně navyšovalo svůj apetit. Ještě před vypuknutím MS se považoval za úspěch postup ze skupiny. Jenže svérázný kouč Stanislav Čerčesov se svým mužstvem válel.

Rychle si zařídil postup, v osmifinále vyřadil po penaltách hvězdné Španěly a troufal si i na Chorvaty. A málem to vyšlo! Bálkánský celek vystavil domácím stopku až v penaltovém rozstřelu.

„Možná jsme mohli dojít dál, ale děkuji všem hráčům, kteří nastoupili dnes i v jiných zápasech. Byli odvážní, štěstí dnes bylo proti nám,“ hodnotil šampionát 54letý trenér.

„Jsme jako vojáci sovětské armády, pardon bývalé sovětské armády, kteří dál chtějí bojovat za svoji zemi, ale předčasně je propustí ze služby. Dnes jsme byli odzbrojeni. Mrzí nás, že jsme nemohli sloužit vlasti až do 15. července. Byla by to velká čest,“ pokračoval Čerčesov.

K nečekanému tažení napříč šampionátem mu prý po utkání poblahopřál i prezident Vladimir Putin.

„Prezident mi volal přes den a mluvili jsme spolu několik minut. V šatně na stadionu byl pouze premiér Dmitrij Medvěděv, ale neměl jsem čas s ním hovořit. Když zápas skončil, hned zavolal znovu prezident Putin a gratuloval k dobrému výkonu. Říkal, že bychom měli mít hlavy nahoře a pokračovat dál v práci,“ řekl Čerčesov na pozápasové tiskové konferenci.

Ruský kouč Stanislav Čerčesov během zápasu proti Chorvatsku
Ruský kouč Stanislav Čerčesov během zápasu proti Chorvatsku

Zda po překvapivém úspěchu setrvá na lavičce národního týmu, je však nejisté. Už před vypuknutím MS se v Rusku spekulovalo o tom, že část vlivných osob by jej ráda od reprezentace odstranila.

„Mám mnoho slabých stránek, ale nikdy nelituji žádného rozhodnutí. Nevím, zda se příště zase dostaneme tak daleko, nebudu předpovídat. Čeká nás Liga národů, kde se ve skupině utkáme se Švédskem a Tureckem."

"Věřím, že výsledek, kterého jsme dosáhli, není špatný. Uspěli jsme, ale myslím, že je čas se posunout dopředu. Věřím, že nám postupem turnaje začali lidé nejen věřit, ale i milovat. Vydali jsme se na maximum,“ dodal Čerčesov.

Góly

Domácí: 31. Čeryšev, 115. Mário Fernandes

Hosté: 39. Kramarić, 101. D. Vida

Sestavy

Domácí: Akinfejev – Mário Fernandes, Kutěpov, Ignaševič, Kudrjašov – Zobnin, Kuzjajev – Samedov (54. Jerochin), Golovin (102. Dzagojev), Čeryšev (67. Smolov) – Dzjuba (79. Gazinskij).

Hosté: Subašić – Vrsaljko (97. Ćorluka), Lovren, D. Vida, Strinić (74. Pivarić) – Rakitić, Modrić – Rebić, Kramarić (88. Kovačić), Perišić (63. Brozović) – Mandžukić.

Náhradníci

Domácí: Gabulov, Luňov, Granat, Semjonov, Smolnikov, Dzagojev, Gazinskij, Jerochin, Mirančuk, Mirančuk, Žirkov, Smolov

Hosté: Badelj, Bradarić, Brozović, Ćaleta-Car, Ćorluka, Jedvaj, Kalinić, Kovačić, Livaković, Pivarić, Pjaca

Karty

Domácí: Gazinskij

Hosté: Lovren, Strinić, D. Vida, Pivarić

Rozhodčí

Sandro – Emerson, Massimiliano (vš. BRA)

Stadion

Olympijský stadion Fišt (Soči)

Návštěva

44 287 diváků

Ruský kouč Stanislav Čerčesov během zápasu proti Chorvatsku
Ruský kouč Stanislav Čerčesov během zápasu proti Chorvatsku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud