Jonáš Bartoš
12. října 2021 • 05:00

Schick utnul bezradnost, Hložkův vzkaz i ticho v Rusku. Co ukázali Češi?

Vstoupit do diskuse
14
  • Video se připravuje ...

    Úkol zvládli, kvalifikační výhra 2:0 nad Běloruskem znamená pro české fotbalisty splněný úkol. Byť si všichni v národním týmu uvědomují, že skóre mohlo vypadat ještě mnohem lépe. V chladné ruské Kazani, kde se duel hrál, chyběla kvůli prázdnému stadionu jakákoliv atmosféra. Výběru Jaroslava Šilhavého opět velmi pomohl Patrik Schick s bilancí 1+1. Co všechno zápas nabídl?

  • Schick utnul bezradnost

    Češi se prvních dvacet minut nemohli dostat do soupeře, nervozita lehce rostla. Bezradnost ze startu utnul až Patrik Schick. Znovu ukázal, v jaké hraje pohodě. Využil přesný Sadílkův pas a bez problémů zavěsil. „Bylo tam i přispění běloruského hráče, který ho bránil doslova tragicky,“ všiml si ve studiu České televize trenér Martin Hašek. Schick vstřelil v uplynulých devíti zápasech národního týmu už sedm gólů. Ve druhé půli zahodil ještě jednu velkou možnost. Blýskl se i asistencí na premiérovou trefu Adama Hložka, tím pádem si z utkání odnesl luxusní bilanci 1+1.

  • Hložkova odpověď

    Ve dvanáctém startu za áčko, v devatenácti letech, se radoval z první trefy v národním týmu. Konečně! Svému mladšímu parťákovi nabil naprosto ideálně Patrik Schick. Hložek se rozběhl ke straně, útočník Leverkusenu mu včas předložil balon a sparťanský klenot protrhl gólové čekání. Zakončil tvrdě levou a prosadil se v poměrně těžké pozici. Odpověděl na přibývající kritiku, kde se poukazovalo na jeho horší produktivitu.

  • Oživení Sadílkem

    Oproti remíze s Walesem trenér Šilhavý pročesal sestavu, nutily jej k tomu především zdravotní problémy řady hráčů a karetní trest pro Antonína Baráka. Šanci skvěle chytil Michal Sadílek. Nejhezčí moment předvedl, když nabil na úvodní trefu Schickovi. Výborně se předvedl i v poli, dodal týmu potřebnou šťávu a energii. „To byl v sestavě největší přínos. Rozběhal střed zálohy, měl tam důležitou přihrávku, vyhrané souboje, dvakrát, třikrát i dobře zajistil obranu,“ ocenil v zápasovém televizním studiu trenér Pavel Hoftych.

  • Ticho v Rusku

    Prázdný stadion ve studené Kazani. Dějiště zápasu nabídlo smutnou kulisu, všichni si zase vzpomněli na to, jak vypadal fotbal bez diváků během covidové vlny. Fotbalu nulová atmosféra vůbec nepomáhala, místo pořádné vřavy byly z televize slyšet především pokyny trenérů a pokřiky hráčů. Nezaujatý divák příliš krásy na trávníku neviděl. Gólostroj, který by se náramně hodil Šilhavého výběru, se nekonal, místo něj si člověk ze zápasu zapamatuje spíš ticho v Rusku.

  • Presink i důraz dopředu

    V napadání soupeře vynikal už vychválený Sadílek, který vybojoval spousty balonů. K malému štírkovi uprostřed zálohy se přidali i další čeští fotbalisté. Aktivita při běloruské rozehrávce znamenala jeden z důležitých plusových bodů, proč český tým zápas zvládl. Muži v červeném diktovali tempo utkání, když o balon přišli, aktivitou na soupeřově polovině jej většinou rychle získali zpátky.

Vstoupit do diskuse
14

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud