Jan Podroužek
20. listopadu 2022 • 11:00

Pátá rána pro Francii, Benzema mimo: Nikdy v životě jsem se nevzdal, ale...

Autor: Jan Podroužek, inf, šf
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Francouzi jsou všeobecně považovaní za jednoho z největších favoritů mistrovství světa, ale taky se perou s rozsáhlými absencemi. Tou poslední je Karim Benzema, obrovská rána do ofenzivy „modrých“. Útočník Realu Madrid si v sobotu na tréninku poranil stehenní sval a mine ho celý šampionát. Kouč Didier Deschamps má šanci do pondělí zvolit náhradníka, v úterý vstupuje mužstvo do turnaje zápasem proti Austrálii.



Začalo to dlouhodobými problémy záložníků N’Gola Kantého a Paula Pogby. Ti se s předstihem museli smířit, že na šampionátu hrát nebudou. Pak se přidal i Boubacar Kamara, útočník Aston Villy svůj osud kvůli poraněným vazům v koleni znal už na konci září.

Další hrozba visela nad obránci Raphaëlem Varanem a Lucasem Hernándzem, ti ale své zranění vyléčit na poslední chvíli stihli. Z dobrých zpráv ohledně stavu francouzského kádru to byla ale ta poslední.

Souboj s Eduardem Camavingou opustil zraněný Christopher Nkunku a taky musí šampionát úplně vynechat. Naposledy v sobotu se objevil svalový problém u Karima Benzemy, u jedné z největších hvězd favorizované reprezentace. A rovněž šmitec.

Benzemu trápily svalové potíže už na konci října, ale věřil, že se na mistrovství po osmi letech konečně podívá. Na tom minulém v Rusku v roce 2018, kde Francie získala titul, chyběl, ofenzivu tam táhla především dvojice Antoine Griezmann a Kylian Mbappé, na kterou bude Deschamps spoléhat i tentokrát. Tím spíš bez 34letého kanonýra…

„Nikdy v životě jsem se nevzdal,“ napsal na Instagram těsně po nepříjemné diagnóze. „Teď ale musím myslet především na tým – jako vždy – a rozum mi říká, abych přenechal své místo někomu, kdo může pomoci našemu mužstvu na šampionátu,“ pokračoval.

Kdo hvězdného útočníka v kádru nahradí? Ve francouzských médiích padala jména jako Wissam Ben Yedder, Martin Terrier, popřípadě Moussa Diaby či Thomas Lemar, ale verdikt zní: nikdo. Ač měl Didier Deschamps možnost doplnit soupisku do pondělí, rozhodl se, že ji nevyužije. Jeho tým tak bude čítat pětadvacet hráčů a v úterý zahájí MS zápasem s Austrálií.

Francie Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud