Jan Vacek
22. listopadu 2022 • 12:49

Gól a emotivní vzkaz nemocnému klukovi. Angličan Grealish splnil slib

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to branka, která už pořádně nic neřešila. Pro Jacka Grealishe ovšem měla speciální význam. Když záložník Manchesteru City v 90. minutě utkání s Íránem zvyšoval už na 6:1 pro Anglii, vysekl následně hodně netradiční oslavu. Splnil tím slib, který před šampionátem v Kataru dal malému fanouškovi trpícímu mozkovou obrnou. „Pro tebe, Finley,“ napsal Grealish na sociální sítě.



Kdo pravidelně sleduje zápasy „citizens“ v Premier League, tomu bylo hned jasné, že tohle není standardní gólová radost Jacka Grealishe. Sedmadvacetiletý záložník přímo na hrací ploše vystřihl nezvyklý taneček, který měl ovšem zcela jasný význam.

Grealish jím totiž splnil slib, který dal mladému fanouškovi Finleymu dávno před šampionátem. Jedenáctiletý mladík trpí mozkovou obrnou, a když se dozvěděl, že Greaslihova mladší sestra Hollie bojuje se stejnou nemocí, napsal svému idolu dojemný dopis.

Na mladého fanouška zapůsobila především slova, která Grealish pronesl v létě, kdy jeho sestra slavila 19. narozeniny.

„Jsme si ohromně blízcí. Narodila se o tři měsíce dříve a všichni říkali, že nebude chodit a mluvit. A teď je tady a může dělat úplně všechno,“ prohlásil hvězdný fotbalista.

Tahle slova byla pro Finleyho impulsem, aby začal konat.

„Jsem opravdu šťastný, když vidím, že ty, slavný fotbalista, víš, jaké to pro děti je, když musí žít s mozkovou obrnou. Mým snem je potkat tě v reálném životě. Často si představuju, jaké by to bylo, kdybych se mohl seznámit se svým idolem,“ stálo mimo jiné v psaníčku pro Grealishe.

Dopis se dostal až přímo ke Grealishovi, který obratem odpověděl a jako návdavek připojil svůj podepsaný dres. Následně však zašel ještě dál a s chlapcem se zkraje listopadu potkal přímo v tréninkovém centru Manchesteru City.

Během setkání si Grealish s Finleym vystřihli onen nezvyklý tanec a hvězda Albionu následně svému fanouškovi slíbila, že v případě gólu na šampionátu v Kataru oslavu zopakuje.

A tak se hned v prvním vystoupení Ostrovanů na turnaji stalo. Grealish svému slibu dostál. „Pro tebe, Finley,“ vyznal se následně na sociálních sítích.

Tenhle příběh se okamžitě stal hitem nejen na sociálních sítích, Grealish si svým citlivým přístupem získal spoustu fanoušků i plusových bodů. A ještě tak vylepšil už tak velmi dobrý dojem z anglického vstupu do turnaje.

SESTŘIH: Anglie - Írán 6:2. Netradičně povedený vstup Albionu, řádil Saka
Video se připravuje ...

Anglie Vše o klubu ZDE

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Anglie 3 2 1 0 9:2 7
2. USA 3 1 2 0 2:1 5
3. Írán 3 1 0 2 4:7 3
4. Wales 3 0 1 2 1:6 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud