25. listopadu 2022 • 14:15

První červená na MS: hit kolenem a góly jako trest. Bale blízko vyřazení

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle výlet se hrubě nevyplatil. Velšský brankář Wayne Hennessey se po vzoru slavnějšího kolegy Manuela Neuera vydal daleko z pokutového území, aby zabránil rychlému brejku. Úspěšná akce? Kdepak. Gólman tvrdě kolenem knokautoval Mehdiho Taremiho a byla z toho první červená karta na mistrovství světa v Kataru. „Zasloužená,“ zdůraznil ve studiu České televize expert Miroslav Jirkal. Írán pak „draky" potrestal dvěma trefami a poslal na dno skupiny B.



Velšané se snažili urvat první výhru na světovém šampionátu od roku 1958 a zvýšit tak šance na postup do osmifinále. Jenže k další bodové ztrátě je odsoudila 85. minuta.

Íránští fotbalisté se ubránili jednomu z ataků soupeře a za dlouhým balonem se hnal Taremi. K němu se však vůbec nedostal, neměl nárok. Tvrdě ho sestřelil Hennessey. „Taremi se dívá na balon. Bylo obrovské štěstí, že tam dal ruce, prsa a nechytl to na hlavu," popsal situaci Jirkal v televizním studiu.

Velšký brankář nejprve viděl jen žlutou, ze hřiště putoval až po konzultaci hlavního sudího Maria Escobara s videorozhodčím. „Neviděl jsem to, ale červená změnila zápas, to je jasné," prohlásil po utkání velšský kapitán Gareth Bale.

Střet vypadal dost ostře. „Připomíná mi to situaci z mistrovství světa v roce 1982 - německý gólman Harald Schumacher trefil Francouze Patricka Battistona a znamenalo to konec kariéry," líčil expert Jirkal.

SESTŘIH: Wales - Írán 0:2. Šok v závěru! Gólman viděl červenou za kruté koleno
Video se připravuje ...

Takový osud Taremiho s jistotou nepotká. V zápase pokračoval a dokonce asistoval u druhé branky zápasu. Írán totiž početní výhodu využil na výbornou a v nastaveném čase dvakrát udeřil.

Výhra 2:0 ho před večerním zápasem Anglie s USA vystřelila na druhou postupovou pozici. Zato Wales je ve skupině B poslední. „Je to opravdu hrozné, nevím, co říci," soukal ze sebe po utkání Bale.

K postupu má s jedním bodem momentálně daleko. Naději mu dá jen tříbodový zisk v závěrečném duelu s Anglií. Postup už zkrátka nemá pod kontrolou. „Padli jsme v posledních vteřinách, těžko se to přijímá, ale je to tak. Musíme se dát dohromady, čeká nás ještě jeden zápas," hlásil Bale.

Povede se „drakům" zázrak?

Góly

Domácí:

Hosté: 90+8. Češmí, 90+11. Rezáíján

Sestavy

Domácí: Hennessey – Mepham, Rodon, Be. Davies – C. Roberts (57. B. Johnson), Ampadu (77. Allen), Ramsey (87. Ward), Ne. Williams – Bale (C), K. Moore, H. Wilson (58. D. James).

Hosté: Hossejní – Rezáíján, Púralígandží, Hosejní, Mohammadí – Gholízádeh (77. Džahánbachš), Núrolláhí (78. Češmí), Ezatolahí (83. Karimí), Hadžsáfí (C) (77. Torabí) – Azmún (68. Ansárífárd), Taremí.

Náhradníci

Domácí: Davies, Ward, Allen, Cabango, Colwill, Gunter, Harris, James, Johnson, Levitt, Lockyer, Morrell, Smith, Thomas, Williams

Hosté: Abadzáde, Amirí, Ansárífárd, Ghoddos, Češmí, Džahánbachš, Džalálí, Kanaánizádegán, Karimí, Chalílzádeh, Moharramí, Nijázmand, Torabí

Karty

Domácí: Rodon, Hennessey (č)

Hosté: Rezáíján

Rozhodčí

Escobar (GUA) – Wales (TTO), Mora (CRC)

Stadion

Ahmad bin Ali Stadium, Al Rayyan

Návštěva

40 875 diváků

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Anglie 3 2 1 0 9:2 7
2. USA 3 1 2 0 2:1 5
3. Írán 3 1 0 2 4:7 3
4. Wales 3 0 1 2 1:6 1

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud