Jiří Fejgl
26. listopadu 2022 • 14:30

Neymar pro Brazílii dýchá. Messi? To je málo, srovnává Kotal hvězdy

Autor: Jiří Fejgl, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentina v prvním kole duelů na mistrovství světa padla, Brazílie naopak zaujala - a vyhrála. Symptomaticky se předvedli lídři, Lionel Messi a Neymar, kterého však z dalších bojů ve skupině vyřadí zranění kotníku.



Hrají spolu v Paris St. Germain, útočný trojzubec tam s nimi sdílí další ultrahvězda - Kylian Mbappé. Zbytek mančaftu pracuje na ně, tak to je.

„Když je sleduju, tak vidím, že hrají sedm, tři, ti tři vůbec nebrání, jen Neymar se občas stáhne. Někdo hraje jedna, devět, někdo, dva, osm, sedm, tři už je hodně velký extrém. Musíte mít dozadu velkou kvalitu, aby to těch sedm hráčů ubránilo. Na druhou stranu vědí, že ti tři vepředu jsou individuálně vyspělí, fantasticky řeší situace v soupeřově území, hrají třeba na výsledek 4:3. Vědí, že dají víc gólů, než dostanou,“ popsal ve studiu iSport bývalý trenér Sparty Václav Kotal.

Kotal o Neymarovi: On za Brazílii dýchá, vrací se a pochopil svou roli. Ne jako v PSG
Video se připravuje ...

V případě Argentiny to však tak jednoduché není. I proto přišla porážka se Saúdskou Arábií. „Objevily se debaty, jestli dělá Messi dostatek pro tým. Pro mě to bylo málo,“ měl jasno Kotal. „Hraje jen dopředu. Když se jeden hráč nezapojí, soupeř, který to má postavené na kvalitním kolektivním výkonu, ho přečíslí. Pak je tam problém.“

Naopak Neymar, rovněž světová superstar se mu zamlouval. „V klubu hraje jako Messi, ale tentokrát se mi líbil. Hrál jiným způsobem. Chodil do hloubky, pracoval na obrovském prostoru, velmi dobře zvládl vůdčí roli. Nejen jako hráč, ale i jako osobnost,“ chválil. „Jakmile se takhle kvalitní hráč odevzdá, je to inspirace pro ostatní,“ dodal.

V dalším průběhu však bude Neymar scházet. „A myslím, že to bude pro Brazílii mnohem větší problém, než kdyby například Ronaldo chyběl Portugalcům,“ odhadl redaktor Sportu Ondřej Škvor.

Argentina Vše o klubu ZDE

Brazílie Vše o klubu ZDE

Hra kolem zraněného Neymara? Brückner podobně mlžil o Kollerovi během MS 2006
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud