28. listopadu 2022 • 10:55

Zastavte to! Neymar jako lovná zvěř, kouč Brazilců volá po ochraně hvězd

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vstup do šampionátu v Kataru zvládla Brazílie výtečně, nebezpečné Srbsko zdolala po výborném výkonu 2:0. Radost jednomu z favoritů turnaje kazí zranění největší hvězdy. Neymara nepustí do dalších zápasů zraněný kotník. Kouč Tite před dnešním duelem proti Švýcarsku (17) kritizoval zákroky podobné tomu, jaký vyřadil útočníka PSG. „Musíme se na tohle zaměřit,“ vyzval trenér Brazílie.



Neymara trefil ve druhém poločase Nikola Milenkovič. Srbský obránce zastavoval unikajícího Brazilce, Neymarovi se v souboji ošklivě otočil kotník. Na hřišti vydržel do osmdesáté minuty, dohrával se sebezapřením. Na střídačce v slzách ledoval kotník, věděl, že je vyřazen z dalšího průběhu mistrovství.

Třicetiletý útočník PSG nenastoupí dnes proti Švýcarsku ani v závěrečném duelu skupiny proti Kamerunu. Intenzivně rehabilituje, aby stihl zápasy v play off. Ztráta klíčové postavy týmu Brazilce pochopitelně štve.

„Pokud chceme oslavovat fotbal a užívat si velké hráče, na takové fauly se musíme zaměřit,“ vyzval trenér Tite před druhým vystoupením Brazílie v Kataru. „Oni (obránci soupeře) vyhledávají určité hráče. Tohle je výsledek. Musíme to zastavit!“

Neymar hraje na třetím mistrovství světa. Od šampionátu v roce 2014 na něj soupeři spáchali 53 faulů, to je o 11 víc, než u dalších hráčů v pořadí. Jen proti Srbsku ho soupeři zastavili nedovoleně devětkrát, žádný fotbalista v Kataru faulů za jeden zápas neschytal víc.

Hra kolem zraněného Neymara? Brückner podobně mlžil o Kollerovi během MS 2006
Video se připravuje ...

Brazilec s mimořádnou technikou je často kritizován za simulování, fanoušci si z jeho pádů na zem dělají legraci. Pravdou ale je i to, že Neymar v zápasech schytává extrémně tvrdé údery. Pramení z jeho stylu hry, kdy chodí často do soubojů jeden na jednoho, soupeřům při jeho technické zdatnosti často nezbývá nic jiného, než faulovat.

Brazílii schází kvůli zranění i krajní obránce Juventusu Danilo. Tite věří, že oba ještě do turnaje v Kataru zasáhnou. „Doufám, že ano, Neymar i Danilo na mistrovství světa hrát budou. Ale teď nejsem v pozici, abych mluvil před novináři o jejich zdravotním stavu,“ dodal 61letý kouč.

Favorizovaný celek čeká odpoledne (17) zápas proti Švýcarsku. Týmy se na mistrovství světa utkaly v minulosti dvakrát, pokaždé utkání skončilo remízou (2:2 v roce 1950, 1:1 v roce 2018). Brazílie je ve skupině mistrovství světa bez porážky už 16 zápasů, pokud natáhne sérii na 17, vytvoří rekord šampionátu.

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Brazílie 3 2 0 1 3:1 6
2. Švýcarsko 3 2 0 1 4:3 6
3. Kamerun 3 1 1 1 4:4 4
4. Srbsko 3 0 1 2 5:8 1

Kotal o Neymarovi: On za Brazílii dýchá, vrací se a pochopil svou roli. Ne jako v PSG
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud