28. listopadu 2022 • 20:10

Benzema se zázračně rychle uzdravil. Podívá se ještě na MS do Kataru?

Autor: lt, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před týdnem ta zpráva způsobila především ve Francii doslova šok. Čerstvý držitel Zlatého míče Karim Benzema se nezúčastní kvůli zranění mistrovství světa ve fotbale. Nyní však přišla z Madridu až nečekaně pozitivní zpráva...



Francouzský útočník Karim Benzema měl být jedním z trumfů obhájců titulu. Jenomže pak přišlo zranění čtyřhlavého stehenního svalu. A zdálo se být po nadějích. „Karim ucítil při tréninku ostrou bolest a bohužel musí náš tým opustit. Je mi to nesmírně líto kvůli Karimovi, pro něhož bylo toto mistrovství světa hlavním cílem sezony,“ pravil před osmi dny francouzský trenér Didier Deschamps.

Nyní ale pro 34letého útočníka, který chyběl i na vítězném šampionátu před čtyřmi roky v Rusku, vysvitla jiskřička naděje. Podle španělského reportéra Carlose Rodrígueze i portálu RMC Sport je totiž Benzema prakticky uzdravený a ve čtvrtek by se měl hlásit trenéru Ancelottimu na startu zimní přípravy Realu Madrid.

Mezi fanoušky se tak okamžitě rozjela diskuze o tom, zda by Benzema ještě přece jen nemohl stihnout vyřazovací část šampionátu v Kataru, do níž Francie už s jistotou po vítězstvích nad Austrálií (4:1) a Dánskem (2:1) postoupila.

Teoreticky to opravdu možné je, protože Benzema je stále na francouzské soupisce pro MS. V tamních médiích se stále častěji objevují zprávy, že kouč Deschamps podobný vývoj tušil... Právě proto už nepovolal žádného náhradníka a nechal si volné místo pro Benzemu.

Zároveň platí, že muž, který v minulé sezoně nastřílel za Real ve 46 zápasech 44 gólů, na podzim kvůli svalovým zraněním bojoval s kondicí a po dalším tréninkovém výpadku se asi těžko dostane tak rychle do potřebné formy.

Proto možná nyní dá přednost kvalitnímu tréninku. Tak, aby byl po šampionátu připravený bojovat za Real Madrid. Navíc v Kataru jeho místo zatím úspěšně zastal jiný veterán Olivier Giroud.

Na druhou stranu – Benzema po mnoha minulých kontroverzích ohledně jeho angažmá v národním týmu hodně snil o tom, aby pro něj byl Katar zlatou tečkou za touto rozporuplnou kapitolou jeho kariéry. Bude tak z jiskřičky naděje nakonec plamen, anebo nadobro zhasne?

„Myslím, že v hlavě to ještě úplně nevzdal,“ pravil jeden z mužů z blízkého okolí fotbalové superstar. Teď jde ještě o to, jaký plán má v hlavě Didier Deschamps…

Francie Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud