Jiří Fejgl
3. prosince 2022 • 13:15

Deschamps volal překladatelce: Zase Lewa? Bavil se, ale… Benzemu neřeší

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KATARU | Možná Brazílie, ale i ta je - zřejmě - níže. Francie drží v rukách pozici favorita fotbalového mistrovství světa v Kataru přes potupnou prohru s Tuniskem v posledním duelu základní skupiny. V neděli čeká obhájce titulu v osmifinále Polsko s bájným Robertem Lewandowskim. Co na něj říká kouč Didier Deschamps?



V uších měl sluchátka, při dotazech nefrancouzských novinářů na tiskové konferenci v majestátním media centru v Dauhá si poslechl překlad.

Jenže pak došlo na jméno Lewandowski. Francouzský trenér se rozesmál. „Ne, ne, neslyším,“ reagoval. Ruku měl u ucha, jako kdyby držel telefon. „Aha, zase chcete mluvit o Robertovi,“ pokračoval.

Byl viditelně v dobrém rozmaru.

Téma hvězdy, jež v létě přeběhla z Bayernu Mnichov do Barcelony, bylo den před ostrým duelem živé. Lewa, to je hrozba i pro mistry světa. „Musíte omezit jeho vliv, velmi dobře používá své tělo. Každý míč na něj je nebezpečný,“ ocenil Deschamps, někdejší brilantní hráč, mimo jiné kapitán mistrů světa z roku 1998.

Otázka útočníků se logicky opakovala. Došlo na srovnání polského tahouna se jménem Kylian Mbappé. O jedenáct let mladší Francouz je na Mundialu rozjetý, už patří do kategorie es stejné kvality. „Oba patří mezi nejlepší na světě,“ porovnal duo zabijáků Deschamps. „Ale mají různé kvality, ne stejný rejstřík, to je velmi důležité.“ Ano, Francouz je expres, hraje ze strany, Polák klasická devítka.

Třetí muž do party, se v debatách jen mihnul. Karim Benzema, držitel Zlatého míče, je stále mimo hru. Z Kataru odjel ještě před šampionátem, Francouzi ho však ponechali na soupisce. Objevila se možnost, že se přes svalové zranění vrátí na turnaj. „O tom můžete debatovat vy,“ pronesl Deschamps. Další zprávy o vousaté star nevypustil…

Uvidí se, zda bude Benzema scházet. Na projev Francie jsou dva pohledy.

Zaprvé: Zkažený. Může za to propadák v posledním utkání s Tuniskem. Jasný postupující padl 0:1, nehrál dobře. „Ale teď je tady nový start, jiná soutěž,“ využil kouč klasickou hokejovou poučku o odlišnosti play off.

Zadruhé: Francie v klidu postoupila. Navíc je po třech případech prvním úřadujícím mistrem, který prošel ze skupiny. V roce 2010 to nezvládla Itálie, po ní Španělsko, naposledy Německo. „Víme o svém talentu. Musíme být uvolnění, zároveň koncentrovaní, soupeři uškodit,“ nakázal brankář Hugo Lloris.

To však umí Lewa také…

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud