3. prosince 2022 • 15:19

Belgické fiasko: pět sólistů neletělo domů s týmem, Hazard zvažuje konec

Autor: Daniel Konečný
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trápení až do samotného konce. Jedině tak lze pojmenovat počínání Belgičanů na mistrovství světa. „Zlatá“ generace se totiž v Kataru rozhádala, skončila už v základní skupině a přišla o trenéra Roberta Martíneze. Toxickou atmosféru mezi „rudými ďábly“ podtrhla hned pětice hráčů, která se odtrhla od týmu a zpět do vlasti se vrátila po vlastní ose. Navíc kapitán Eden Hazard významně zvažuje konec v reprezentačním dresu.



Tahle parta nenaplnila svůj potenciál. Hvězdná generace kolem Thibauta Courtoise, Edena Hazarda, Kevina De Bruynea a Romela Lukaka sice před čtyřmi roky v Rusku vybojovala bronz, což je nejlepší výsledek Belgie v historii světových šampionátu. Přízvisko „zlatá“ se však, z původního očekávání přívalu úspěchů na závěrečných turnajích, nyní přetavilo v hořkou ironii.

Místo pohledného fotbalu zaujali Belgičané v Kataru širokou veřejnost svými neshodami. Hráči si posílali kritické vzkazy přes média, načež se mezi sebou hádali i v kabině. Celková nepohoda se následně přenesla i na hřiště, když „rudí ďáblové“ vstřelili pouze jediný gól a turnaji dali sbohem již ve skupině.

Největším highlightem Belgičanů tak zůstal výrok Kevina De Bruynea, který pronesl před klíčovým utkáním s Marokem, v němž Belgie podlehla 0:2: „Vyhrát mistrovství světa? Neblázněte, jsme příliš staří.“

Výrok De Bruyneho? Už to má na háku, říká Podaný. Moc kamarádů mu to nepřidá
Video se připravuje ...

O tom, jak špatná atmosféra v kabině druhého týmu dle žebříčku FIFA panovala, vypovídá své chování hned pětice hráčů, která si na vlastní náklady zajistila dřívější odjezd z dějiště šampionátu. Podle belgických Het Laatste Nieuws mělo jít o Thomase Meuniera, Axela Witsela, Jeremyho Dokua, Arthura Theatea a Loise Opendu.

Celý zmar může navíc završit Eden Hazard. Jedenatřicetiletý křídelník je sice po svém přestupu do Realu Madrid pouze stínem míčového kouzelníka, jenž svým driblinkem a rychlostí ničil obránce v Premier League. I přesto zůstal kapitánem národního týmu. Nyní však zvažuje svůj konec. „Je dost dobře možné, že po čtrnácti letech v reprezentaci skončí,“ nechala se slyšet belgická média.

Narovnat vztahy uvnitř belgické reprezentace a přesvědčit Hazarda, aby v národním dresu pokračoval. To budou důležité úkoly již pro nového trenéra. Španěl Roberto Martínez totiž po šesti letech ve funkci skončil.

„Bylo to rozhodnutí, které jsem učinil již před začátkem mistrovství. Končí mi smlouva a nadešel správný čas se rozloučit,“ komentoval svůj odchod bývalý trenér Evertonu.

Belgie Vše o klubu ZDE

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Maroko 3 2 1 0 4:1 7
2. Chorvatsko 3 1 2 0 4:1 5
3. Belgie 3 1 1 1 1:2 4
4. Kanada 3 0 0 3 2:7 0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud