Jiří Fejgl
5. prosince 2022 • 16:30

Ronaldo měl kývnout na balík z Arábie. Tým odráží otázky, prý drží spolu

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KATARU | Zdá se, že Cristiano Ronaldo může zahodit papíry potřebné pro registraci na úřadu práce. Podle zpráv ze Saúdské Arábie přijal nabídku klubu Al-Nassr. Nastoupit do nového angažmá by měla portugalská superhvězda na začátku ledna. 



Nebyl v místnosti, ani v areálu, přesto – jako vždy – poutal hlavní pozornost. Nakonec, on to má přece tak rád.

Sedmatřicetiletý Cristiano Ronaldo se stal tématem tiskové konference portugalského týmu před osmifinále mistrovství světa. V něm se tým kolem bájné sedmičky poměří v úterý se Švýcarskem.

Sál byl našlapaný, i když kapitán nedorazil. Místo něj usedl vedle kouče Fernanda Santose obránce Manchesteru City Rúben Dias. Právě z anglického města rodák z Madeiry utíká. Ronaldo před pár dny ukončil kontrakt s konkurenčními United a rozjela se vlna spekulací, kam zamíří.

Bayern Mnichov, Real Madrid, Spojené státy americké, arabský svět. Nakonec vítězí – podle všeho – poslední varianta.

Klub Al-Nassr si vzal na přesvědčování velkého hráče atomovou bombu. Jinak se kontraktu na 200 milionů eur ročně ani nedá říct.

Informaci zveřejnil ještě před tiskovou konferencí v Al Rajánu, kde je umístěno Press centrum šampionátu, španělský list Marca. Deníku Sport ji potvrdil zdroj ze Saúdské Arábie. K podpisu ještě dojít nemělo, Ronaldo měl „pouze“ oznámit, že akceptuje podmínky.

Zeptejte se Ronalda

„Nemluvil jsem s ním o tom. Je to jeho věc,“ reagoval kouč Santos. Jasně, má jiné starosti. Šampionát v Kataru je podle jeho i Ronaldových představ možností, jak ukořistit titul. Teď bude mít kapitán a velký šéf více klidu na reprezentační misi.

Ta zatím pokračuje podle plánu – i když ne úplně hladce. Ronaldo není po konci v United, kde dost často trávil zápasy mezi náhradníky, v komfortní formě. Na turnaji naskočil do všech tří utkání v základu.

Portugalsko – Ghana: Ronaldovu gólu předcházel útočný faul a nemohl být uznán
Video se připravuje ...

V prvním duelu s Ghanou proměnil penaltu, ve druhém se přimotal ke gólu Bruna Fernandese. Naznačoval, že tečoval kumpánův centr hlavou, direktoriát však připsal trefu exkolegovi z Manchesteru. Cristiano to nenesl zrovna libě… Ve třetím utkání byl u prohry s Koreou.

Ronaldo je přes svůj věk stále ostře sledovanou osobností, proto se – poměrně logicky – objevila kritika jeho výkonů i postoje při zmiňované (ne)brance. „Ptáte se na to mě, ale je to otázka pro Cristiana,“ reagoval Dias. „Naše role je taková, že se musíme podporovat, musíme být jedno společenství. Musíme dávat týmu pozitivní energii,“ doplnil.

Kouč Santos poté dostal i konkrétní otázku, zda je pravda, že Ronaldo nebude v duelu se Švýcarskem, s nímž se Portugalci potkali (stejně jako Češi) ve skupině Ligy národů, v základní sestavě. „Nečteme, neposloucháme pohádky. Jsme kompletně připraveni,“ reagoval. Mimochodem, v elitním levelu evropské soutěže, z nějž český celek sestoupil, měly oba mančafty vyrovnanou bilanci, každý z nich zvítězil doma.

Uvidí se, jak to bude v Kataru. Celky půjdou do boje v maličko odlišném rozpoložení z posledních zápasů. Zatímco Švýcaři v duelu o postup zdolali po tuze atraktivním výkonu Srby, Portugalci padli s Koreou.

„To se mi nelíbilo, opravdu nelíbilo,“ rozohnil se Santos na tiskovce. Jinak působil velmi mile, příjemně, tak trošku jako když dědeček promlouvá k vnoučkům. „Musíme se zlepšit,“ nakázal. „Změníme se. Přichází play off, je to jiná soutěž,“ přihodil Dias. „Pro nás je důležité, jakou tady v Kataru máme podporu. Je masivní, dostáváme hodně zpráv.“

Ronaldo po úspěchu rozhodně baží. Titul mistra světa je asi jediný úspěch, který mu schází. Dá se s velkou úspěšností předpokládat, že šampionát v Kataru je jeho poslední v kariéře. Účastní se pátého, jednou zažil semifinále, jednou krach ve skupině, v osmifinále je potřetí. Půjde jeho Portugalsko dál?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud