11. prosince 2022 • 11:00

Frustrovaná Anglie spílá sudímu. Rozhodčí? Parodie, zlobí se expert

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostrovní rodiště fotbalu se probouzí z těžké noci. Anglie vypadla z mistrovství světa v Kataru po čtvrtfinálové prohře s Francií (1:2). Ačkoliv zahrávala proti letitému rivalovi dvě penalty, řeší se v poraženém táboře další zákroky, které pustil brazilský sudí Wilton Pereira Sampaio. „Parodie,“ zlobil se po utkání ve vysílání britské stanice ITV bývalý reprezentační obránce a expert Gary Neville.



Anglie balí kufry, ve vyjpatém duelu nakonec slaví Francie po výhře 2:1. Kapitán Harry Kane dvakrát kopal penaltu, přesto se na Ostrovech spílá verdiktům hlavního arbitra.

Jedna z kritických situací? Ve 25. minutě se k balonu chytře dostal Kane a mašíroval směrem k vápnu. Dobíhající Dayot Upamecano se zaklesne do útočníkovy nohy a hráče srazí. Sampaio nejdřív zákrok vůbec nepíská, pak hru přeruší. Komunikuje s VAR, ale po chvíli nechá pokračovat v zápase. Faul písknout mohl, ale šlo o situaci před vápnem - tudíž VAR do situace vstoupit nemohl a o penaltu nešlo.

V 52. minutě už ale do píšťalky foukne. Aurélien Tchouaméni zastavil na hraně vápna Bukaya Saku, sudí je ve správném postavení a celou situaci dobře vidí. Okamžitě ukáže na penaltu, Harry Kane srovnává na 1:1.

V 74. minutě padá na zem Jude Bellingham po souboji s Upamecanem. Šlo o riskantní zákrok, nicméně na penaltu to nebylo a Sampaio správně nechal ve hře pokračovat.

Angličané se během zápasu divili mnoha rozhodnutím sudího Sampaia
Angličané se během zápasu divili mnoha rozhodnutím sudího Sampaia

V 81. minutě padá Mason Mount po nesmyslném zákroku od Thea Hernándeze. Sudí běží k monitoru a po chvíli ukáže správně na penaltu. Harry Kane za stavu 1:2 ale svůj druhý pokus na gólmana Llorise nepromění.

Anglie už gól ve zbývajícím čase nedala a na šampionátu po krásném a zajímavém zápase s letitým rivalem končí. Sampaio mohl jinak odpískat další drobnější věci, ale nedá se říct, že zápas ostrovnímu celku sebral.

„Pro rozhodčího to byla noční můra. Parodie na sudího,“ těžko skrýval frustraci po prohraném utkání bývalý reprezentační obránce a současný expert Gary Neville. „Neříkám, že on je vinen za porážku Anglie. Lidé hledají výmluvy, ale on byl zkrátka špatným rozhodčím,“ přidal na adresu 40letého Brazilce.

Myslím, že Southgate u Anglie skončí. Pokračování by bylo na sílu, soudí Podaný
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
8

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud