7. března 2014 • 09:55

Bonyho bych bral do reprezentace všemi deseti, říká Vrba

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když ještě Pavel Vrba trénoval Plzeň, nemusel se až tak ohlížet, který pas kdo nosí v kapse. Trápil ho post gólmana? Ukázal si na slovenského brankáře Matúše Kozáčika. Jenže tohle v národním týmu spíš nejde. Omezení, se kterým se musí vyrovnat.



„Málokdo si ještě před lety dokázal představit, že bude kopat Turek za Němce nebo hráč tmavé pleti za Anglii. My jsme v českých podmínkách někde jinde. Hráči, o které měl svaz dřív zájem, aby se počeštili, hrají někde jinde. Mně to vadí. Je to zajímavá cesta, i když se nesmí přehánět. Příkladem jsou například Teplice,“ říká reprezentační trenér.

A koho by z cizinců, kteří se objevili v české lize, bral do národního výběru? „Kdyby měl třeba Bony Wilfried české občanství, bral bych ho všemi deseti,“ přiznává.

Anebo ještě jinak – podívat se do rodokmenů, jestli někdo ze zajímavých hráčů nemá českou babičku... „Pokud o někom víte, kdo hraje v anglické lize, dejte nám vědět. My se rádi poptáme,“ směje se Vrba .

V případě Bonyho už ale není možné, aby v českých barvách vyběhl v oficiálním zápase. Z toho důvodu, že již nastoupil a nastupuje za rodnou zemi Pobřeží slonoviny.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud