29. května 2018 • 11:47

Balotelli už zase hraje za Itálii. Gól poslal do nebe, všiml si rasismu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé od mistrovství světa v roce 2014 mohl přetáhnout přes hlavu reprezentační dres. A nezklamal. Kanonýr Mario Balotelli, který zažívá kariérní obrodu ve francouzském Nice, si svůj návrat do národního týmu v prvním zápase pod novým trenérem Robertem Mancinim užil dosytosti. Úvodní gól při vítězství 2:1 nad Saúdskou Arábií, který sám vstřelil, pak poslal do nebes dvěma nejbližším.



Přípravné utkání začal 27letý rodák z Palerma v základní sestavě. Svůj nejdůležitější moment si schoval na 21. minutu. Jeho trefa nebyla žádná šmudla z malého vápna, naopak, bývalý forvard Liverpoolu či obou milánských klubů vyřadil rychlou kličkou ze hry jednoho obránce a mezi dvěma dalšími poslal dalekonosnou střelu, která zapadla k tyči.

Svou comebackovou trefu pak extravagantní útočník na Instagramu věnoval Davidemu Astorimu, kapitánovi Fiorentiny, který na začátku března ve věku pouhých 31 let náhle zemřel. "Jsem přesvědčený, že jsi tam nahoře a sleduješ ten zápas s mým tátou," napsal Balotelli . "Ten gól možná pro spoustu lidí nemusí nic znamenat. Já ho ale věnuji tobě," dodal k fotce zesnulého beka.

Návrat 27letého střelce si pochvaloval i Roberto Mancini, který si odbyl premiéru na lavičce národního týmu. Pořád ale vidí možnost zlepšení. "Balotelli může hrát ještě mnohem lépe. V prvním poločase hrál dobře, trefil se, což je pro útočníka důležité, ale samozřejmě může udělat ještě víc," řekl trenér na tiskové konferenci.

O Balotelliho, který strávil poslední dvě sezony ve francouzském Nice, je zase zájem na přestupovém trhu. Ve hře má znovu po roce být přesun do Dortmundu, kterému bude novět velet Lucien Favre, ještě donedávna trenér právě Nice. Italská média zase informují o tom, že "Super Mario" je prvním přestupovým cílem nového kouče Neapole, Carla Ancelottiho.

Útočník se po zápase ještě vrátil k jedné věci. Všiml si totiž, že jedna skupinka fanoušků pověsila banner s nápisem "Můj kapitán má italskou krev." Balotelli si to vyložil jako útok na něj, jediného hráče tmavé pleti v základní jedenáctce. V předzápasové konferenci jej totiž Mancini označil za jednoho ze zástupců kapitána Leonarda Bonucciho. "Jsme v roce 2018! Probuďte se!" vztekal se Mario na svém instagramovém profilu.

Mariu Balotellimu vadil banner fanoušků s nápisem "Můj kapitán má italskou krev"Foto Instagram.com/mb459

Balotelliho ve druhém poločase nahradil kanonýr Turína Andrea Belotti, který se pak postaral o vítěznou branku. V brance odchytal plných 90 minut Gianluigi Donnarumma, čisté konto mu ale nebylo přáno. Po chybě obrany zkusil talent AC Milán vyběhnout daleko před pokutové území, arabský křídelník Al Shehri ho ale přelstil a překonal.

Donnarumma fail... Overrated. Always proves me right. 🤦🏻‍♂️ pic.twitter.com/m6AVNRRUBU

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud