1. prosince 2021 • 16:34

Výhra 20:0? Škodí to ženskému fotbalu, prohlásila trenérka Anglie

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenérka anglických fotbalistech Sarina Wiegmanová po rekordní výhře 20:0 nad Lotyšskem v kvalifikaci mistrovství světa prohlásila, že podobné výsledky ženskému fotbalu škodí. Přála by si víc vyrovnaných utkání.



„Takové výsledky nejsou dobré. Vím, že si to FIFA i UEFA uvědomují a to je také dobře. Protože zápasy se skóre jako 20:0 nikomu ke zlepšení nepomůžou,“ citovala dvaapadesátiletou Nizozemku agentura Reuters.

„Samozřejmě, že chcete hrát vyrovnané zápasy a ne zápasy jako tenhle,“ uvedla Wiegmanová, jejíž tým se úterní výhrou v Doncasteru postaral o rekord evropské části kvalifikace.

„Chceme, aby všechny reprezentace byly na dobré úrovni a v některých zemích k tomu nemají daleko. Pořád ale musíme na růstu ženského fotbalu pracovat,“ řekla dvojnásobná vítězka ankety FIFA o nejlepší trenérku.

Anglie je po šesti kolech v kvalifikační skupině D stoprocentní se skóre 53:0. Českým fotbalistkám patří ve skupině C třetí místo. Na šampionát postoupí přímo týmy z prvního místa, celky na druhých příčkách čeká baráž.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud