23. března 2024 • 23:25

Talent (17) rozhodl zápas Brazílie s Anglií. Slovensko padlo s Rakouskem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenští fotbalisté v přípravném utkání podlehli doma 0:2 Rakousku. Záložník Christoph Baumgartner vstřelil vítěznou branku už po šesti sekundách hry a zaznamenal nejrychlejší gól historie reprezentačních zápasů. Jen o vteřinu déle trvalo otevřít skóre Němci Florianu Wirtzovi při výhře 2:0 na hřišti vicemistrů světa z Francie. Brazílie zvládla premiéru pod novým koučem Dorivalem Júniorem, když uspěla 1:0 ve Wembley proti Anglii.



Rakušané předvedli na bratislavském Tehelném poli nevídaný vstup do utkání. Baumgartner se hned po rozehrávce rozběhl na bránu, přešel přes tři protihráče a přízemní střelou z 25 metrů překvapil gólmana Dúbravku. Záložník Lipska překonal zápis někdejšího německého reprezentanta Lukase Podolského, jenž se před 11 lety proti Ekvádoru prosadil za sedm sekund.

Slováci, za které nastoupili i sparťan Haraslín a střídající slávista Tomič s libereckým Tuptou, skórovat nedokázali a pod italským koučem Calzonou utrpěli druhou domácí porážku. V 83. minutě navíc přidal pojistku Weimann.

Velmi podobný úvod jako v Bratislavě byl k vidění i v Lyonu. Zkušený záložník Kroos, jenž se vrátil do národního týmu po takřka čtyřech letech, po rozehrávce nakopl míč na Wirtze a ten ho z 25 metrů poslal nechytatelně pod břevno. Ofenzivní opora lídra bundesligy Leverkusenu dala první gól v reprezentaci. Francie inkasovala v úvodní minutě potřetí v historii, dosud se jí to stalo v roce 1923 s Nizozemskem a v roce 1982 s Anglií.

Ve 49. minutě zvýšil po pohledné akci Havertz a Němci navázali na vítězství 2:1 ze zářijového vzájemného duelu na svém hřišti. Svěřenci kouče Nagelsmanna při přípravě na domácí Euro vyhráli po třech zápasech.

Poslední měření sil mezi Anglií a Brazílii v roce 2017 branku nenabídlo, dnes se ale „Kanárci“ v závěru přece jen prosadili. V 80. minutě utekl za obranu Vinícius Júnior, jehož střelu vyrazil Pickford pouze k osamocenému Endrickovi. Sedmnáctiletý talent, který v létě přestoupí z Palmeiras do Realu Madrid, pohodlně zakončil akci svého budoucího klubového spoluhráče a vstřelil první gól v dospělé reprezentaci. Výběr Albionu prohrál poprvé od čtvrtfinále mistrovství světa 2022, v němž nestačil na Francii.

Belgie nesplnila roli favorita a hrála bez gólů v Irsku. Branka nepadla i proto, že domácí Ferguson neproměnil v první půli penaltu. „Rudí ďáblové“ udrželi neporazitelnost i v 11. zápase pod vedením kouče Tedesca.

Stejným výsledkem skončil i v Káhiře zápas třetího týmu posledního MS Chorvatska proti Tunisku. Po základní hrací době došlo ještě na penaltový rozstřel, ve kterém uspěl 5:4 balkánský celek.

Přípravná fotbalová utkání:

Slovensko - Rakousko 0:2 (0:1)
Branky: 1. Baumgartner, 83. Weimann.

Irsko - Belgie 0:0

Anglie - Brazílie 0:1 (0:0)
Branka: 80. Endrick.

Dánsko - Švýcarsko 0:0

Francie - Německo 0:2 (0:1)
Branky: 1. Wirtz, 49. Havertz.

Tunisko - Chorvatsko 0:0, na pen. 4:5

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud