Tomáš Podvín
18. července 2014 • 21:27

Plzeň na Spartu nestačila. Opakujeme zásadní chyby, zlobil se Uhrin

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Plzně Dušan Uhrin nemohl být po zápase českého Superpoháru spokojený. Jeho tým na Spartu především v prvním poločase vůbec nestačil a nakonec prohrál 0:3. Přesto se našly i světlé momenty. „Chtěli jsme to zvrátit, ve druhém poločase jsme dominovali, jen jsme nedali šance,“ hodnotil kouč Viktoriánů. To jeho protějšek Vítězslav Lavička byl ve velmi dobré náladě. „Jdeme krůček za krůčkem a neustále se posouváme,“ těšilo trenéra Sparty.



MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 7. • 17:45
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
3:0
ONLINE
18. července
17:45
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
Góly

Domácí: 10. Lafata, 33. Krejčí, 90+1. Breznaník

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bičík – Kadeřábek, Švejdík, Holek, Costa – Dočkal, Vácha, Matějovský (73. Mareček) – Přikryl, Krejčí (58. Breznaník) – Lafata (86. Nešpor)

Hosté: Kozáčik – Rajtoral, Hejda, Procházka, Limberský – Hrošovský, Horváth – Petržela, Kolář (65. Bakoš), Kovařík (46. Pilař, 79. Hořava) – Tecl

Karty

Domácí: Costa, Lafata, Holek

Hosté: Procházka, Hejda, Horváth, Pilař, Rajtoral

Rozhodčí

Paták M. – Paták J., Blažej

Stadion

Generali Arena

Návštěva

5 493 diváků

Klíčový moment zápasu přišel hned v začátku, když rozhodčí správně nařídil ve prospěch Plzně penaltu. Jenže Kovařík ji neproměnil.

„Určitě to utkání ovlivnilo. Ale nemyslím si, že bychom pak měli třikrát inkasovat. Tam byly zásadní chyby, které jsme dělali už v přípravě i na soustředění,“ nechtěl svádět vše na selhání Kovaříka Uhrin.

„Nevím, jestli je to psychické. Ale je něco jiného, když kopete penalty na tréninku a v ostrém zápase. Ale je to k zamyšlení,“ poznamenal k penaltovému prokletí svého týmu. Neměl být ale Costa za svůj zákrok navíc vyloučen? „Ještě jsem to neviděl, nemůžu hodnotit. Ale jestli byl poslední, měla to být červená,“ dodal.

Kovařík trefil z pokutového kopu jen břevno
Kovařík trefil z pokutového kopu jen břevno

I trenér soupeře Lavička považoval neproměněnou penaltu za důležitý moment. „Úvod zápasu jsme nezvládli. Soupeř naštěstí penaltu neproměnil,“ řekl.

„Na naší hře si cením, že jsme byli velmi efektivní. Je však potřeba říct, že ve druhém poločase nás Plzeň zatlačila a měla taky své šance. Nicméně jsem rád, že jsme zůstali být aktivní a i v dalším zápase udrželi čisté konto. Ta třetí branka jen korunovala náš skvělý večer,“ těšilo trenéra vítěze.

Pro oba trenéry bude mít ale možná utkání nepříjemnou dohru v podobě zraněných hráčů. „Matějovský i Krejčí museli střídat kvůli zraněním,“ přiznal Lavička. „Musíme počkat na lékařské vyšetření a pak uvidíme. Pepa Hušbauer měl lehké potíže, a proto jsme se rozhodli neriskovat jeho nasazení,“ doplnil.

To Plzni se zranila čerstvá posila Václav Pilař. „Byl tam zasažen kopačkou. Ten souboj jsem neviděl, ale má na těle pořádný šrám. To by se těžko stalo rukou. Teď pojede do nemocnice,“ odhalil Uhrin.

Trenér Plzně bere utkání jako ukázku rozpoložení mužstva. „Určitě mi to ukázalo některé důležité věci. Neřekl bych ale, že jsme k zápasu přistoupili lehkovážně. Napoví nám to něco k dalším utkáním, ale ne k celé sezoně,“ odmítl kritiku.

To Sparťan Lavička starosti řešit nemusel. „Máme radost, že jsme vyhráli výrazným výsledkem. Mám dobrý pocit z toho, že dokážeme jít po naší cestě a posouvat kvalitu týmu krůček za krůčkem“ zakončil spokojený trenér.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud