19. prosince 2014 • 14:09

Lavička ZŮSTANE trenérem Sparty! Tým se ale na jaře musí zlepšit

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězslav Lavička zůstává trenérem fotbalistů Sparty Praha. Vedení klubu se mu rozhodlo dát důvěru i přes vyřazení z Evropské ligy. Herní projev týmu i jeho výsledky by se měly v jarní části sezony zlepšit, informoval letenský klub v oficiálním prohlášení. Od porážky v Bernu 0:2, která znamenala konec v Evropské lize, vedení letenského klubu řešilo, jak se k otázce trenéra postaví. Po důkladné analýze se rozhodlo kouče ve funkci ponechat.



"Ve funkci hlavního trenéra byl potvrzen Vítězslav Lavička , který společně s mužstvem vybojoval v minulé sezoně domácí 'double'. Nejvyšší představitelé Sparty však v důsledku dílčích neúspěchů v předchozím období učiní opatření k zefektivnění a zkvalitnění řízení celého klubu, aby pomohli k naplnění cílů," stojí v prohlášení Sparty na klubovém webu.

Podzim bere vedení Sparty jako neúspěch. "Podzimní část sezony nebyla zejména v kontextu výsledků na mezinárodní scéně úspěšná. Vedení proto očekává od A-mužstva v jarní části sezony herní i výsledkový vzestup. Úspěch v nejvyšší české soutěži je nutným předpokladem k tomu, aby mohly být naplněny ambice klubu na mezinárodní scéně," uvedlo vedení Sparty.

Trenér Lavička dostane pro splnění cíle i posily. "Kádr prvního týmu projde po důkladné analýze podzimní části konsolidací a bude na konkrétních postech adekvátně posílen," oznámil klub.

Jednapadesátiletý Lavička, který ve Spartě strávil i velkou část hráčské kariéry, je trenérem letenského celku od léta 2012. V minulé sezoně vyhrál se Spartou titul, pohár i Superpohár. V lize vyhrál 56 ze 76 zápasů a jen devětkrát odcházel poražen. Nedaří se mu však na mezinárodní scéně. Loni vypadl v předkole Evropské ligy se švédským Häckenem, letos Spartě utekl postup do Ligy mistrů v dvojzápase s Malmö a nyní nezvládla ani přímý souboj o postup do jarní fáze Evropské ligy s Bernem.

Podzim fotbalistů Sparty v 90 vteřinách
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud