14. března 2011 • 12:14

Hvězdy Arsenalu tápou. Co zkusit psychologa?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přijde vypjatý, důležitý zápas a Arsenal selže. Proč? Protože se nemůže spolehnout na svoje největší hvězdy, které by měly být tahouny. Všiml si toho bývalý hráč „kanonýrů“ Emmanuel Petit. Španělskému záložníkovi Cesku Fabregasovi dokonce doporučuje návštěvu u cvokaře…



„Vypadá to, že Arsenal je prokletý. Jeho klíčoví hráči tak nějak v náročných duelech selhávají. A kapitán Fabregas... Jeho současné výkony jsou podprůměrné. To pak získáte dojem, že nějaká psychologická práce by byla na místě,“ pronesl Emmanuel Petit, francouzský mistr světa z roku 1998.

Emmanuel PetitFoto Pavel Rakušan
Podle jeho názoru Fabregase dost ovlivnilo utkání Ligy mistrů proti Barceloně. Třeba to bylo tím, že se jednalo o jeho bývalý klub. Tím spíš, že by se tam mohl vrátit.

Každopádně po vyřazení z milionářské soutěže Arsenal nezvládl o tomto víkendu ani čtvrtfinále FA Cupu s Manchesterem United. To, jak dopadlo finále Carling Cupu, netřeba zmiňovat. Arsenal podlehl Birminghamu City 1:2…

Kanonýrům tak zbyla jediná možná cesta k dlouho očekávané trofeji – Premier League. Ovšem i té vládnou United. A těžko říct, zda si dovolí první místo někomu přepustit.

„Výsledky Arsenalu mě pochopitelně bolí, protože jsem jeho velký fanoušek. Stále doufám, že ligu vyhraje. Ale pokud ne, Wenger si bude muset položit sám sobě několik otázek,“ míní Petit.

Fotbalisté Arsenalu opět vyhořeli ve velkých zápasech. Je to prokletí?Foto Reuters
Třeba tu zásadní: proč hráči, kteří by měli být tahouny mužstva, vlastně tahouny nejsou?

„Jestliže si před několika lety někdo zasloužil vyhrávat tituly, byl to právě Arsenal. A to díky fotbalu, jaký předváděl. Ale po odchodech Pirese, Vieiry a dalších začal sázet na mladé fotbalisty a mnoho z nich zkrátka nemá vítěznou mentalitu,“ myslí si Petit. O to víc je pro něj cennější double, který s Arsenalem získal před třinácti lety.

Petit rovněž poukázal na rozdíly mezi Arsenalem a Barcelonou. Zatímco v katalánském velkoklubu se hráči učí od šesti, sedmi let hrát stejně výjimečný fotbal jako A-tým, Angličané se zatím po této cestě nevydali.

Fotbalisté Arsenalu opět vyhořeli ve velkých zápasech. Je to prokletí?
Fotbalisté Arsenalu opět vyhořeli ve velkých zápasech. Je to prokletí?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud