8. května 2012 • 12:23

Podepíše? Drogba dostal od Chelsea poslední nabídku

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zachránce, spasitel, nedotknutelná legenda. Ač se Didier Drogba velkou měrou zasadil o jarní obrození Chelsea, velmi pravděpodobně se jeho dny v londýnském klubu chýlí ke konci. Čtyřiatřicetiletý kanonýr odmítl návrh Chelsea na prodloužení smlouvy, od Romana Abramoviče dostal ještě jednu nabídku. Odolá Drogba vábení čínských milionů?



Trefil se ve čtvrtfinále i semifinále Ligy mistrů, skóroval ve finále Anglického poháru. Muž, který je minimálně jednou nohu na odchodu z Chelsea, se opět stal nepostradatelným hrdinou.
"Hrozně moc chci, aby zůstal. Je to vynikající hráč a pro tým velmi důležitý. Pravidelně střílí důležité branky, tím je nedocenitelný," pochválil svého spoluhráče Frank Lampard, který po boku Drogby v Chelsea kroutí už osmou sezonu.

Čtyřiatřicetiletý kanonýr Pobřeží Slonoviny v zimě odmítl nabídku na roční prodloužení kontraktu s platem 100 000 liber týdně, požadoval smlouvu na dva roky. Na stole má navíc lukrativní nabídku z Číny, kde by si mohl vydělat až 200 000 týdně.

"Chceme Didiera udržet, ale majitel nechce být rukojmím," uvedl v britském deníku The Sun zdroj z klubu.

Didier Drogba s pohárem pro vítěze Anglického poháruFoto EPA

"S požadavky musí být realistický, pokud chce pokračovat v hraní na nejvyšší úrovni," vzkázal hvězdnému útočníkovi.

Pokud Drogba kontrakt v Chelsea neprodlouží, na konci měsíce se stane volným hráčem.

Chelsea mu předložila ještě jednu nabídku - je ochotná smlouvu prodloužit o opci na další sezonu až do roku 2014, když se 34letý forvard rozhodne v Londýně pokračovat.

Pokud Drogba řekne Chelsea NE, klub se pokusí podepsat Edinsona Cavaniho z Neapole, další variantou je Gonzálo Higuaín z Realu.  

Odvolaný kouč André Villas-Boas plánoval v Chelsea po sezoně kliku starých mazáků okolo Terryho, Lamparda a Drogby rozpustit. Z klubu se nakonec rychleji pakoval on, plánovanou čistku nestihl. Letité opory navíc posledními výsledky dokázaly, že bez nich to v Chelsea zatím nepůjde.

Právě Drogba, Lampard, Terry a Petr Čech zásadně přispěli k tomu, že "blues" slaví titul v Anglickém poháru a na konci května se s Bayernem Mnichov poperou o vysněný triumf v Lize mistrů.  

Drogba patří ke klíčovým mužům v Chelsea, která letos útočí na dvě velké trofeje
Drogba patří ke klíčovým mužům v Chelsea, která letos útočí na dvě velké trofeje

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud