15. července 2012 • 18:05

Fotbalista Giggs zvažuje, že po konci kariéry bude trenérem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Ryan Giggs z Manchesteru United zvažuje, že se po ukončení hráčské kariéry stane trenérem. Osmatřicetiletý velšský fotbalista v průběhu minulé sezony získal licenci UEFA a snaží se prý učit od kouče United Alexe Fergusona. Sbírat zkušenosti chce i pod vedením Stuarta Pearce na olympiádě v Londýně.



"Trénování mě zajímá čím dál víc," citovala agentura Reuters Giggse, který je v britském výběru jako jeden z povolených hráčů nad 23 let a povede ho jako kapitán. "Během minulé sezony jsem dodělal áčkovou licenci UEFA a je to úplně jiný pohled na fotbal než u hráče," uvedl.

"Olympiáda je pro mě skvělá příležitost, protože turnaj je někde jinde než liga," přidal Giggs. "V United se pořád na něco vyptávám (ohledně trénování) a v britském týmu dělám úplně to samé," uvedl.

Giggs patří k nejlepším hráčům v historii anglických soutěží: s Manchesterem vyhrál dvanáctkrát Premier League, pětkrát Anglický pohár a dvakrát Ligu mistrů. S reprezentací Walesu se však na žádný významný turnaj neprobojoval.

Veterán Manchesteru Ryan Giggs
Veterán Manchesteru Ryan Giggs

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud