23. srpna 2012 • 09:45

Čech se omluvil za kiks: Byl to první vlastňák za osm let v Chelsea

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEO | Hodně naštvaný byl na sebe ve středu večer gólman Chelsea Petr Čech. V duelu s Readingem hloupou chybou pustil soupeře do vedení, nakonec ale mohl spolu s blues slavit vítězství 4:2. "První vlastňák, který jsem si v Chelsea za osm let dal," usmíval se omluvně hrdina finále Ligy mistrů.



"Je jasné, že do vedení šel soupeř zadarmo. Spadlo jim to z nebe po mojí chybě," uvedl Čech na svých internetových stránkách.

"Odraz míče byl nakonec trochu jiný, než jsem čekal. Skočil o chviličku dřív. Jak jsem balón chtěl dát pryč, stihl jsem ho akorát nohou vykopnout do ruky a od ní se odrazil do brány," dodal třicetiletý brankář.

Čechova chyba v zápase s Readingem
Video se připravuje ...

Chelsea, která v úvodním zápase sezony porazila Wigan 2:0, vedla díky brance Franka Lamparda z penalty, pak ale vyrovnal Pavel Pogrebňak a v 29. minutě se Reading ujal po Čechově chybě vedení.

"Nešťastně jsem si to tam hodil rukou a byl to skoro vlastní gól. První vlastňák, který jsem si v Chelsea za osm let dal," uvedl Čech.

"Škoda, že padl zrovna v prvním domácím zápase sezony, ale říkám si, že jestli jsem si tak hloupý gól vybral hned na začátku a další takový už nedostanu, budu spokojený. Hlavně mám radost, že ta moje chyba nestála tým body," prohlásil.

Vítěz Ligy mistrů dokázal zápas díky brankám Garyho Cahilla, Fernanda Torrese a Branislava Ivanoviče otočit, důležitá branka španělského útočníka na 3:2 v 80. minutě však padla z ofsajdu.

"Ukázali jsme velkou sílu týmu a dokázali jsme zápas otočit. Hodně důležité bylo vyrovnání Garyho, protože pak zbývalo ještě dost času do konce. Pak jsme přidali i třetí gól a po brejku ještě čtvrtý do prázdné brány, když už Reading hrál vabank a gólman se nestihl vrátit," řekl Čech.

Podívejte se na celý sestřih zápasu:

To nejlepší z utkání Chlesea - Reading.
Video se připravuje ...

Překonaný Petr Čech, který svou chybou daroval gol Dannymu Guthriemu z Readingu
Překonaný Petr Čech, který svou chybou daroval gol Dannymu Guthriemu z Readingu

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud