19. října 2012 • 12:42

Arsenal konečně něco vyhrál. Má nejdražší lístky v celé Anglii!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na trofej za vítězství v soutěži čeká londýnský Arsenal už hodně dlouho. Jedno prvenství si ale právě připsal, zejména fanoušci z něj ale radost nemají. Na Emirates Stadium totiž stojí lístky nejvíc v celé Anglii. Nejdražší sezonní vstupenky stojí zájemce necelých šedesát tisíc korun. A to už je pořádná darda. 



Útěchou pro fandy „kanonýrů“ nejspíš není ani fakt, že vstupné na fotbal v Anglii vzrostlo v průměru pětkrát více než inflace. Ceny vstupenek na fotbalové zápasy čtyř nejvyšších soutěží v Anglii stouply oproti minulé sezoně v průměru o 11,7 procenta, což je více než pětkrát oproti inflaci.

Nejvíce se podle průzkumu BBC zdražovalo v Premier League, kde nejlevnější vstupné na zápasy vzrostlo průměrně o 14 procent na 28,30 liber (cca 860 korun). Index spotřebitelských cen, podle něhož se v Británii měří inflace, v září činil 2,2 procenta.

Nejdražší je londýnský Arsenal. Sezónní permanentka na nejlepší místa Emirates Stadium stojí 1955 liber. Fanda se díky ní může mrknout na 19 zápasů Premier League, ale i duely evropských soutěží či FA Cupu.

Nejlevnější permanentka na Arsenal pak vyjde na 985 liber, což je výrazně více než kolik si účtují například Wigan (255 liber) a Manchester City (275).

Fanoušci Arsenalu zaplatí nejvíc i v případě, že chtějí z nejlepších míst sledovat jednotlivý ligový zápas. Z kapsy musejí vytáhnout 126 liber, před rokem to přitom byla rovná stovka. Nejlevnější místa naopak zlevnila z 35 na 26 liber.

Průzkum BBC se zaměřil i na další náklady spojené s návštěvou  stadionu. V Premier League nabízí fanouškům za vstupné nejvyšší užitnou hodnotu Newcastle, který za 23 liber poskytne ke vstupence ještě program, koláček a šálek čaje zdarma. Do 30 liber se vejdou i Aston Villa, Fulham a Wigan.

Fanoušci Arsenalu slaví každý úspěch svého týmu, v ochozech je vždy plno, i když ceny vstupenek rostou a lístky na Arsenal jsou v Anglii úplně nejdražší
Fanoušci Arsenalu slaví každý úspěch svého týmu, v ochozech je vždy plno, i když ceny vstupenek rostou a lístky na Arsenal jsou v Anglii úplně nejdražší

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud