22. října 2012 • 12:35

Rio Ferdinand ztrapnil Sira Alexe, hrozí mu vyhazov z United

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hazard, který může znamenat konec v Manchesteru United. Tak hodnotí anglický tisk sobotní počin obránce Rio Ferdinanda, který si před zápasem se Stoke nevzal na sebe tričko podporující kampaň proti rasismu. Stoper to přitom slíbil den před duelem na tiskové konferenci a Sir Alex Ferguson, šéf týmu z Old Trafford, byl pořádně naštvaný. Deník The Sun hráče upozorňuje, že by si měl Ferdinand uvědomit, že ten, kdo se postavil Fergiemu, v klubu rychle skončil…



Jaap Stam, David Beckham, Roy Keane, Ruud van Nistelrooij či třeba Carlos Tévez. Tihle muži se dostali do sporu se Sirem Alexem, neohroženým vládcem na Old Trafford. A v Manchesteru United už neměli místo. Obránce tak balancuje nad hodně hlubokou propastí.

Stam si pustil pusu na špacír ve své autobiografii a musel se pakovat. Beckham, hvězda světového kalibru, schytal od Fergusona ránu kopačkou do tváře, a i když byl zbožňovaný fanoušky, musel pryč.

Nespory měl Fergie i s Royem Keanem, kterého stihl stejný osud. Van Nistelrooij si dovolil kritizovat taktiku manažera a znamenalo to pro něj jediné – konečná v Manchesteru United.

Posledním případem, který mají fanoušci ještě v živé paměti je Argentinec Carlos Tévez. Tomu se na Old Trafford dařilo, nakonec ale ve zlém odešel do konkurenčního Citizens. Spory měl právě se Sirem Alexem.

Když pak slavil v novém klubu loni v létě titul, měl transparent „R.I.P. Fergie“, tedy „Odpočívej v pokoji, Fergie,“ čímž jen dokumentoval, že to mezi oběma muži jiskřilo. I dnes nejsou přáteli, kteří si budou posílat přání k Vánocům…

I proto se spekuluje, že Ferdinand hazarduje s ohněm a nejspíš bude balit kufry. List The Sun se snaží pochopit pohnutky hráče, kterému se třeba nelíbí, že stoper Chelsea John Terry dostal za rasistickou urážku jeho bratra Antona z QPR distanc jen na čtyři zápasy a pokutu 220 000 liber od Chelsea.

Jenže na druhou stranu hráč svým počinem ztrapnil ikonu z Old Trafford. Sir Alex totiž prohlásil, že jeho tým je jednotný a všichni hráči kampaň boje proti rasismu „Kick it out“ podpoří.

Fergusonova reakce se dala čekat, Ferdinandovo počínání bude řešit a jasno bude už před nedělním zápasem „Rudých ďáblů“ na Stamford Bridge. A bezpočet slavných hráčů by mohlo obránci říct, že může dopadnout hodně tvrdě – dny Ria Ferdinanda na Old Trafford by mohly být sečteny. „Rio mě naštval, podrazil nás. Také si to s ním vyřídíme,“ hřímal už v neděli Sir Alex.

Přitom manažer United obránce sužovaného zdravotními patáliemi dlouho hájil. V listopadu bude Ferdinandovi už 34 let a na konci sezony mu končí na Old Trafford smlouva.

„Rio je stále jedním z nejlepších fotbalistů v zemi. Dá se dohromady a jeho role v United bude i dál obrovská,“ prohlašoval před časem Ferguson. Jenže teď obránce zkušeného Skota obránce podrazil a Sir Alex podobné počiny neodpouští. Jasno by mělo být během pár dní.

Ferdinand s Rooneym na předzápasové rozcvičce před duelem se Stoke
Ferdinand s Rooneym na předzápasové rozcvičce před duelem se Stoke

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud