24. října 2012 • 11:05

Ferguson v šoku! Šéfové United hledají jeho nástupce, o radu nestáli

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letos na Silvestra mu bude jednasedmdesát, ale na lavičce Manchesteru United se po vstřelené brance raduje jako klučina. Respektu má na rozdávání, uctívají jej fanoušci i legendy, s nimiž se nikdy nepárá. Sir Alex Ferguson je zkrátka vládce na stadionu Old Trafford. Šéfové klubu jej ale nyní šokovali informací, že se rozhlížejí po jeho možném nástupci. Zkušený Skot je přitom připravený ještě pár let na lavičce „rudých ďáblů“ zvládnout.



Zprávu do světa pustil místopředseda klubu Ed Woodward, když potvrdil, že se Manchester United pomalu připravuje na chvíli, kdy Fergie zabalí svůj pověstný „fén“.

Ten pozná každý, kdo zkušeného Skota naštve. Ferguson mu pak pěkně zblízka mu do očí řekne, co si o něm myslí a v čem vidí problém. Fotbalisté pak na place makají, aby zmiňované „lahůdce“ unikli.

Výrazněji se ale k plánům šéfů na Old Trafford nevyjádřil. „Máme určitou představu, jaký typ manažera budeme chtít, stejně jako kdy a jak o něj budeme usilovat,“ prozradil Woodward. „Už jsme o všem diskutovali. Zatím ale tyhle věci zůstanou uvnitř klubu a také tam zůstanou.“

Ferguson, muž opředený úspěchy, v klubu vládne víc než dvacet let, se přitom na odchod do důchodu nechystá. „Nemyslím si, že by mi ještě dva nebo tři roky mohly ublížit,“ prohlásil Sir Alex.

Komentáře Woodwarda jej proto zaskočily. Nebyl prý ani požádán, aby navrhl jméno svého možného nástupce. „Nikdy jsme o ničem podobném nemluvili,“ prohlásil Fergie v únoru tohoto roku. A nic se prý od té doby nezměnilo.

Zpráva se objevila v úterý večer poté, kdy Manchester United vyhrál v Lize mistrů doma nad Bragou 3:2.

Sir Alex Ferguson i ve svých sedmdesáti letech startuje z lavičky a udílí pokyny hráčům Manchesteru United
Sir Alex Ferguson i ve svých sedmdesáti letech startuje z lavičky a udílí pokyny hráčům Manchesteru United

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud