24. října 2012 • 16:04

Útok United sype gól za gólem a Fergie váhá: Kdo má zůstat sedět?

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šokující, neuvěřitelné. Sir Alex Ferguson je na lavičce Manchesteru United už desítky let, na to, jak si jeho svěřenci vedou v téhle sezoně, ale zírá s otevřenou pusou. Tým často na začátku utkání propadne, dostane jeden, nebo dva góly a pak utkání složitě obrací. Díky kanonádám střelců to ale United často zvládnou. „Nerozumím tomu. Je to neuvěřitelné,“ přiznává Fergie s tím, že pomalu neví, koho z útočníků poslat na plac a koho nechat sedět. Rooney, Van Persie, Chicharito či Welbeck, ti všichni mají nabito.



Šokující byl i úvod úterního zápasu Ligy mistrů, kdy „rudí ďáblové“ prohrávali s Bragou po dvaceti minutách 0:2. Pod manko se podepsali chybující obránci Alexander Buttner a Michael Carrick. „Na tyhle věci stále doplácíme a sezona je o hodně složitější,“ poznamenal Ferguson.

Naštěstí si ale vládce z Old Trafford může spolehnout na to, že se United prosadí sami v útoku a přestřílí soupeře. To byl i případ zmíněného duelu Ligy mistrů s Bragou.

Dvě parádní hlavičky Chicharita a jeden zásah Jonnyho Evanse dovedly Manchester United k vítězství. Ferguson se tak mohl všemu jen usmát. „Můžeme ze zápasu udělat docela zajímavý večer,“ konstatoval ironicky.

„Vždycky se potřebujeme dostat až na dno, tím jsem si skoro jistý. Když se ale podíváte na góly, co dostáváme, a rozeberete si je, tak dojdete k závěru, že chybuje pokaždé někdo jiný. Je těžké ukázat prstem na jednoho viníka,“ přiznal manažer United.

Jen na lavičce přitom zůstal zkušený stoper Rio Ferdinand. Ten má u Sira Alexe pořádný vroubek. Obránce se mu totiž postavil na odpor před sobotním zápasem, když si i přes slib neoblékl před utkáním tričko podporující kampaň v boji proti rasismu.

Naštěstí bolest United dokáží vyléčit útočníci. „Tahají nás z bryndy. Třeba Chicharito pracoval hodně tvrdě po příchodu Robina van Persieho a je to vidět. Je fantastický,“ složil poklonu úternímu spasiteli mužstva z Old Trafford.

„Ale u nás dávají góly všichni útočníci, tedy i Van Persie, Rooney a Welbeck. Pomalu ani nevím, co s tím, koho z nich mám poslat do zápasu a koho nechat na lavičce,“ smál se příjemným starostem manažer United.

Chicharito se hodnocení trenéra jen usmál. „Zatím jsem nic nedokázal. Ale užívám si to, moc jsem toho ještě neodehrál. Není to o tom, kdo byl hrdinou zápasu, jde o to, že jsme získali tři body a to se proti Braze povedlo,“ hlásil spokojený útočník.

Sir Alex Ferguson umí zkrotit hvězdy v Manchesteru United, když ale někdo zazáří, nešetří ani pochvalami. V úterý večer po zápase s Bragou chválil Chicharita, který dal dvě branky,
Sir Alex Ferguson umí zkrotit hvězdy v Manchesteru United, když ale někdo zazáří, nešetří ani pochvalami. V úterý večer po zápase s Bragou chválil Chicharita, který dal dvě branky,

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud