2. prosince 2012 • 16:19

Obrana? Nejhorší, jakou jsem viděl, zlobil se po Readingu Sir Alex

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve fotbale toho Sir Alex Ferguson zažil hodně. V sobotu večer ale nevěřícně kroutil hlavou. Jeho Manchester United vedl v zápase Premier League na půdě Readingu ve 34. minutě 4:3. „Byl to nejhorší výkon obrany, jaký jsem u svého týmu v téhle sezoně viděl. Do derby se City se musíme zlepšit,“ burcoval skotský manažer „rudých ďáblů.“



Fergie okomentoval první půli tak, že v obranách obou týmů řádil pořádný průvan. Padlo sedm branek, což znamenalo vyrovnání rekordu Premier League. Sedm gólů slavili střelci i v duelech Blackburnu - Leeds (září 1997) a Derby - Bradford (duben 2000).

United přitom v zápase dvakrát prohrávali, ale dokázali se zvednout. A to ještě neplatil gól Van Persieho, jehož rána byla za čarou, ale sudí nechal pokračovat ve hře.

„Reading hrál skvěle, ale my bychom na tom měli být lépe. Koledovali jsme si o trest, protože jsme byli v obraně hrozní,“ zlobil se Sir Alex.

„Když budeme dělat takovéhle chyby, budeme prožívat tyhle nerváky každý týden,“ prorokoval. „Pokud vezmu v úvahu, jak jsme bránili, je zázrak, že se nám povedlo vyhrát,“ dodal Ferguson.

Tým z Old Trafford spasila tradičně dobrá ofenziva. „Máme tam hráče, co nám mohou zachránit. Rooney byl v první půli fantastický. On, Robin a Ashley Young, to byla fakt hrozba, soupeř je nemohl uhlídat, byli úžasní,“ složil hvězdám poklonu Sir Alex.

"Teď je důležité, poučit se z těch chyb, které jsme dělali. Proti City nás čeká těžká bitva,“ prohlásil kouč, který ještě před koncem první půle stáhl ze hry obránce Rafaela a nahradil jej Chrisem Smallingem. Obránce odešel z placu naštvaný a ani si nepodal ruku s manažerem United.

„Byl z toho střídání hodně zklamaný, ale nešlo to jinak. Potřebovali jsme vylepšit výškový průměr týmu. Nic dalšího v tom nehledejte,“ dodal Ferguson.

Obrana Manchesteru United byla v sobotu v Readingu hodně děravá. Sir Alex Ferguson se na svůj tým za první poločas hodně zlobil.
Obrana Manchesteru United byla v sobotu v Readingu hodně děravá. Sir Alex Ferguson se na svůj tým za první poločas hodně zlobil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud