9. prosince 2012 • 20:11

Sir Alex byl nadšený, ale šlágr pokazila krev. Citizens se omluvili

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Velká radost se v něm mísila se vztekem. Manažer Manchesteru United Sir Alex Ferguson si užíval výhry 3:2 v derby nad Citizens, nadšení ale mizelo při pomyšlení na krvavou tvář stopera United Ria Ferdinanda, kterého zranila hozená mince z hlediště. „Je to ostuda, nic takového by se nemělo stávat,“ zuřil Fergie. Vedení Citizens se po derby obránci United za ostudnou událost omluvilo.



„Něco podobného se stalo i na Chelsea. Tam po nás létaly mince i zapalovače,“ vykládal manažer United. Jinak byl ale pochopitelně spokojený. Jeho tým ukončil sérii 21 zápasů Citizens v řadě.

„Od toho zápasu jsem nemohl odtrhnout oči, byla to strhující bitva, která ukazuje, jak je Premier League kvalitní soutěží. Jen to na konci zkazilo to zranění Ferdinanda,“ vykládal pro BBC zkušený Skot.

United rozhodli o svém vítězství v nastavení
Video se připravuje ...

Zraněný obránce United bral po zápase situaci s nadhledem. „Nejdůležitější jsou tři body a chutnají sladce. Ale musel mě trefit aspoň librovkou, žádná pence to nebyla,“ napsal na svůj účet na sociální síti Twitter Ferdinand.

Incidentem se bude zabývat Fotbalová asociace a je jasné, že Citizens dostanou trest. „Je smutné, že po takovém skvělém zápase, který byl reklamou na fotbal v Premier League, řešíme takovou věc,“ posteskl si mluvčí FA.

„Budeme dělat vše pro odhalení viníka a podpoříme, aby dostal trest. K tomu by měl přijít doživotní zákaz vstupu na stadion. Bylo otřesné vidět obránce Ferdinanda, jak opouští hřiště s krvavým zraněním u oka. Bezpečnost na stadionech musí být prioritou,“ dodal.

Manchester City vydal po utkání prohlášení, kde odsuzuje incident a omlouvá se obránci United.

„Plně spolupracujeme s policií v Manchesteru, aby se povedlo všechny události vyšetřit. Rádi bychom vyjádřili upřímnou omluvu Riu Ferdinandovi. Klub odsuzuje počínání fanoušků, které vedlo k jeho zranění. Klub poskytne vyšetřovatelům všechny dostupné záběry z kamer,“ uvádí vedení Citizens.

„Klub poté pochopitelně všechny fanoušky, kteří budou policií uznáni jako viníci téhle ostudy, sám disciplinárně potrestá,“ stojí dále v prohlášení úřadujících anglických mistrů.

Brankář Manchesteru City Hart zastavuje rozzuřeného fanouška svého týmu, když se řítil směrem k obránci United Ferdinandovi
Brankář Manchesteru City Hart zastavuje rozzuřeného fanouška svého týmu, když se řítil směrem k obránci United Ferdinandovi

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud