22. dubna 2013 • 15:23

United mohou večer slavit. Gratuluju k titulu, blahopřál s předstihem Mancini

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohár pro mistra Anglie zůstane v Manchesteru, jen se přesune na Old Trafford. S tím už je dopředu smířený kouč "Citizens" Roberto Mancini. Partě Alexe Fergusona zbývá udělat poslední krok. Pokud večer porazí doma Aston Villu (21:00, ONLINE na iSport.cz), získají po roční pauze ligový titul, jubilejní 20. v klubové historii.



Dva kluby z Manchesteru jako jediní zůstávají ve hře o ligový titul. Poté, co City v neděli prohrálo na hřišti Tottenhamu (1:3), se jejich šance na obhajobu primátu přiblížily téměř k nule. United pět zápasů před koncem vedou tabulku o třináct bodů a pokud večer zvítězí s Aston Villou, definitivně si zajistí ligový titul.

"Chtěli jsme titul vyhrát, ale jediné, co v této chvíli můžeme říct, je - gratulujeme," prohlásil po nešťastném zápase na White Hart Lane kouč Manchesteru City Roberto Mancini. Poté. co jeho tým ztratil zápas s Tottenhamem v závěrečné dvacetiminutovce, si dobře uvědomoval, že hra o krále fotbalové Anglie už skončila.

"United vyhráli hodně zápasů v řadě a titul si letos zaslouží. My jsme ztratili hodně bodů v zápasech, kde jsme měli uspět. Jejich hráči chtěli titul víc, po loňském roce za ním šli s větším odhodláním, To byl hlavní rozdíl," jmenoval příčiny doposud třináctibodového rozestupu mezi městskými rivaly.

Je to v suchu! Alexe Fergusona těší, že United neochvějně kráčí za anglickým titulem.
Je to v suchu! Alexe Fergusona těší, že United neochvějně kráčí za anglickým titulem.

"Myslím, že jsme letos odvedli skvělou práci. Způsob, jakým jsme prohráli titul loni, nám velice pomohl. Skutečnost, že nám ho sebrali zrovna City, byla naší další motivací.  Obdivuji, jakým stylem letošní sezonu zvládáme. Vyhráli jsme 26 ze 33 utkání, to není špatné," pousmál se kouč United Alex Ferguson.

Pokud by United vyhráli zbylých pět ligových duelů, překonají historický bodový rekord Premier League, který drží Chelsea ze sezony 2004/2005 (pod Josém Mourinhem nasbírala 95 bodů, United mohou mít o bod víc).   

"Když se ptáte, jestli je Manchester United schopný vyhrát pět zápasů v řadě, podívejte se, kolikrát se nám to povedlo," odvětil Ferguson. Rudí ďáblové šňůru pěti výher letos zvládli v ligové sezoně třikrát, takže jde o splnitelnou misi. Los zbylých kol (United hrají mimo jiné ještě na Arsenalu a doma s Chelsea) už tolik optimismu nedává.

Pokud United večer zvítězí, pod vedením Fergusona (na lavičku nastoupil v roce 1986) získají 13. ligový titul. Pohár pro anglického mistra a medaile ale tým dostane až při posledním domácím zápase se Swansea.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud