29. dubna 2013 • 13:42

Wenger o „zklamané lásce“: Gól? Van Persie proměnil jen penaltu

Autor: pj, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | SESTŘIH PREMIER LEAGUE | Zrádče, nejsi tu vítán! Příznivci Arsenalu přivítali Robina van Persieho pískotem a bučením. Když vstřelil gól z pokutového kopu, ani se neradoval. „Je to taková zklamaná láska,“ řekl kouč Arséne Wenger k nynějšímu vztahu fanoušků a Van Persieho. A tak se alespoň pozdravil se svými bývalými spoluhráči, kteří jej přijali v kabině bez řečí.



Důležité momenty Van Persieho? Před zápasem si málem spletl kabinu. Fanoušci ho při prvním dotyku s míčem vypískali. Po chybě daroval Arsenalu gól. A nakonec vstřelil gól… Comeback na Emirates byl se vším všudy!

Ovšem Arséne Wenger, manažer Arsenalu, měl problém jen s jednou maličkostí. „Jaký gól? Pokud vím, tak Robin jen proměnil penaltu,“ zareagoval při dotazu britského novináře. „Pokutové kopy se počítají, ale není to úplně to samé,“ doplnil.

Prý je důležité u top střelců sledovat, kolik vsítili branek ze hry a kolik z penalt. „Ale zahrál ji velice dobře. Už když si vzal míč, věděl jsem, že ji na 80% promění. Byl i naším penaltovým exekutorem, takže vím, jak je v nich skvělý. Stejně jako v mnoha jiných věcech,“ podotkl Wenger.

Sestřih Arsenal - Manchester United 1:1
Video se připravuje ...

Chválil vlastní obránce, že nizozemskému zabijákovi život neusnadnili a hráli s velkým nasazením. Tedy až na jedno, ale podstatné zaváhání Bacary Sagny. „Absolutně nevím, co se mu honilo hlavou. On mi to neřekl. Ale je hodně zklamaný,“ vyprávěl po zápase Wenger.

Sagna nejprve chyboval špatnou rozehrávkou, kterou nabídl míč Van Persiemu, po chvíli bývalého spoluhráče sestřelil uvnitř pokutového území.

„Špatně přihrál, to se může stát. Jenže pak trochu zpanikařil a chtěl to co nejrychleji napravit. Na ten zákrok měl přitom dost času,“ uvedl francouzský kouč. Sagnovi ale ztrátu vedení příliš nevyčítá. „Je to kluk, který v každém zápase odevzdává na hřišti maximum a mockrát už nás zachránil,“ vysvětluje.

Faul Bacary Sagny na Robina van Persieho znamenal penaltu pro United.
Faul Bacary Sagny na Robina van Persieho znamenal penaltu pro United.

Van Persie následnou penaltu proměnil. Ale radost z gólu neměl. Alespoň navenek. Z úcty k bývalému klubu a jeho fanouškům vyrovnávací branku neslavil. Podle Wengera je z toho v Anglii pomalu tradice.

„Je to způsob, jak se slušně zachovat. Ale nebyl bych šokovaný, kdyby se radoval, protože uvnitř ho ten gól stejně těší,“ pronesl.

Po zápase se Van Persie šel rozloučit s bývalými hráči přímo do jejich kabiny. Podle Wengera jen proto, že mají lepší jídlo. „Mnohem lepší než v šatně United,“ vtipkoval zkušený trenér, který neuspěl se žádostí u fanoušků nepískat na hráče se zkratkou RVP.

„Když tady ještě hrál, nikdy ho takhle naši fanoušci nepřivítali. Milovali ho. Ale dnes to je tak trochu ‚zklamaná láska‘,“ uzavřel Wenger. A slíbil, že tohle léto nikdo z jeho svěřenců do Manchesteru United neodejde.

Robin van Persie zdraví fanoušky Arsenalu, pro které byl ještě nedávno miláčkem číslo jednaFoto EPA

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud