29. července 2013 • 11:22

Guardiola chce do Bayernu Davida Luize! S Chelsea zahájili jednání

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazilec David Luiz by mohl v nadcházející sezoně oblékat dres Bayernu Mnichov. Hodně o něj stojí jeho velký obdivovatel Josep Guardiola, který jej lákal už před pár lety do Barcelony. Německý mistr je od víkendu v kontaktu s londýnskou Chelsea a chystá se nabídnout až 45 milionů liber.



S první nabídkou Bayern nepochodil. Částku 34,5 milionů liber Chelsea odmítla, informuje Daily Telegraph. Oba kluby však zůstávají v kontaktu a čeká se na konečné rozhodnutí manažera Josého Mourinha.

Dlouho se spekulovalo, že s prodejem Luize nebude mít sebemenší problém. Prý se nehodí do jeho systému, psalo se na Ostrovech. Když byl ale napřímo dotázán, portugalský kouč odpověděl: „Luizův potenciál je neuvěřitelný, úžasný. Vždycky musí hrát. Ale pro mě je stoper.“

Jestli tím myslel, že si univerzálního fotbalistu ponechá v týmu za každou cenu, není stoprocentně jisté. Odmítnutí první nabídky mohlo být také jen chytrým tahem, jak přinutit Bayern částku navýšit. Což se asi povedlo, Němci pár milionů ještě přihodí.

„Zápas s Dortmundem odhalil jejich slabiny, které by mohl příchod Luize vyřešit. Proto se chystají nabídnout 45 milionů liber,“ tvrdí zdroj Sunu. A to je suma, na kterou by Chelsea již mohla slyšet. Jde téměř o dvojnásobek toho, co zaplatila Benfice Lisabon před dvěma lety.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud