5. srpna 2013 • 10:38

Drogba pořád umí! Arsenalu dal dva góly, Wenger ho kritizoval

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Kdo táhne Galatasaray Istanbul? Nestárnoucí Didier Drogba! Pětatřicetiletý forvard z Pobřeží slonoviny se stal hlavní postavou přípravného duelu mezi tureckým šampionem a domácím Arsenalem. Vstřelil oba dva góly a díky výhře 2:1 Galatasarayi zařídil triumf na Emirates Cupu. Způsob, jakým si někdejší ostrostřelec Chelsea došel pro penaltu před prvním gólem, se ale vůbec nelíbil kouči Arsenalu Arséne Wengerovi.



Drogba s přibývajícím věkem neztrácí střelecký instinkt. Na vlastní kůži to pocítili hráči londýnského Arsenalu, pod jehož porážku 1:2 se podepsala právě nestárnoucí legenda z Pobřeží slonoviny.

Drogba do utkání naskočil do druhého poločasu, když vystřídal Švéda Elmandera. V té chvíli vedl Arsenal 1:0, před pauzou se trefil Theo Walcott. Tomáš Rosický tentokrát do utkání nezasáhl, nebyl ani na lavičce náhradníků.

Někdejší kanonýr Chelsea poprvé udeřil v 78. minutě. Střídající stoper Arsenalu Miquel Drogbu ve vápně lehce přidržel, ten ochotně spadl k zemi. Rozhodčí odpískal penaltu a sám Drogba z ní bez problémů vyrovnal.

VIDEO: Drogbovo vyrovnání po sporné penaltě

"Zákrok na penaltu byl velmi, velmi, ale velmi měkký. Byl to klasický Drogba," zlobil se na přihraný pád kouč Arsenalu Arséne Wenger. "Ale jděte, myslím, že jste to viděli. Šlo o jasnou penaltu, není třeba o ní dlouze diskutovat," bránil se v pozápasovém rozhovoru Drogba.

Jeho druhý zásah už byl úplně z jiného soudku. Obávaný kanonýr se ve vápně perfektně odpoutal od protihráče, protisměrným zpracováním se uvolnil a levačkou neomylně zavěsil. Tohle byl též klasický Drogba, u rozhodující trefy už to ale Wenger nezmínil...

"Když nastoupil, vedl si velice dobře. Drží si mentální sílu, hraje inteligentně a skvěle zakončuje. Na konci byli někteří mí hráči vyčerpaní, čehož Drogba využil," hodnotil jeho počínání Wenger.

VIDEO: druhý gól Drogby do sítě Arsenalu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud