11. srpna 2013 • 08:45

Když nechytá Čech: náhradník Chelsea dostal jesličky od tyčky!

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle si Mark Schwarzer, náhradní gólman Chelsea, generálku na anglickou Premier League zřejmě nepředstavoval. Ačkoliv londýnský klub v přípravném utkání ve Washingtonu porazil AS Řím 2:1, náhradník české jedničky Petra Čecha předvedl za přispění brankové konstrukce vtipnou minelu.



Chelsea do zápasu s římským soupeřem nastoupila ve smíšené sestavě. Petr Čech tentokrát dostal volno, rukavice si navlékl zkušený čtyřicetiletý Mark Schwarzer. Na hrotu útoku se objevil Torres a v obraně stálice jako Terry nebo Luiz, naopak do záložní řady nasadil kouč Mourinho nové posily Schürrleho a De Bruynea či navrátilce z hostování Essiena.

Nesehranost nebyla na "Blues" zpočátku znát, jen pár chvil od úvodního hvizdu měl skvělou příležitost otevřít skóre Moses, jenže římský gólman De Sanctis šanci bravurně zneškodnil. To samé však nešlo říct o jeho protějšku z Chelsea...

První gól zápasu si totiž připsal jednadvacetiletý Argentinec Erik Lamela po dvaceti minutách hry s velkou pomocí australského brankáře. Přihrávka Osvalda za obranu nenašla žádného z útočníků AS, naopak se jí zmocnil levý bek Bertrand a poslal malou domů Schwarzerovi. Nebezpečí ale nezažehnal.

VIDEO | Chyba brankáře Schwarzera a Lamelův gól

Gólman poskakující přihrávku nedokázal zpracovat a když pas, ze kterého se stala nebezpečná střela, zastavila branková konstrukce, mohl si ulevit jen na okamžik... tyčka Schwarzera pořádně vypekla a mezi jeho nohama přihrála míč nabíhajícímu Lamelovi, který skóroval!

Schwarzer přitom není žádný zelenáč, v Anglii chytá přes patnáct let. Za Middlesbrough a Fulham odchytal dohromady přes pět stovek utkání, australskou reprezentaci pak jistil už v úctyhodných sto osmi mezinárodních zápasech.

VIDEO | Sestřih utkání Chelsea - AS Řím 2:1

Naštěstí pro londýnský celek ho ale od blamáže zachránila střídání. Ve druhé půli se na hřiště dostal Lampard, který po hodině hry vyrovnal na 1:1 svou tradiční střelou zpoza vápna. Deset minut před koncem pak po průniku Hazarda zařídil konečný stav 2:1 pro Chelsea střídající Lukaku.

Chelsea tak gólmanova chyba v generálce nezlomila a do nové sezony může jít v dobré náladě. Svěřenci trenéra Mourinha Premier League odstartují doma proti Hullu už příští neděli – a Petr Čech se o místo rozhodně bát nemusí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud