5. ledna 2014 • 16:50

Walcott z nosítek provokoval fanoušky Tottenhamu. Zasypali ho mincemi

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Úmyslně provokoval, nebo jen po svém reagoval na házené mince? Útočník Arsenalu Theo Walcott si během zápasu s Tottenhamem poranil koleno, a zatímco byl odnášen na nosítkách, ukázal příznivcům soupeře prsty dvojku a nulu. Výmluvně tak dal najevo, pro koho sobotní bitva o Londýn v FA Cupu dopadla lépe.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Arsenal na domácím stadionu zvítězil brankami Cazorly a Rosického 2:0 a postoupil do 4. kola FA Cupu.

Krom výsledku vzbudil pozornost incident z 82. minuty, kdy obránce Spurs Danny Rose nešetrně zajel do Walcotta. Útočník Arsenalu faul nerozchodil, z plochy musel být odnesen na nosítkách, a když míjel sektor hostujícíh fanoušků, náležitě si je vychutnal.

Výsledkem frustrované ultras (Arsenal vedl 2:0) dopálil gestem, kterým jim připomněl aktuální stav skóre. Ti si to samozřejmě nenechali líbit a Walcotta zasypali nadávkami a sprškou mincí a dalších předmětů.

Podívejte se na Walcottovo provokativní gesto


Po utkání kouč Arsenalu Arsene Wenger vyvrátil, že by jeho svěřenec úmyslně provokoval. "Doktoři, kteří Thea odnášeli, mi řekli, že ho museli chránit. Že mince na něj létaly ještě dříve, než cokoliv udělal," hájil Walcotta.

"Co udělal navíc nebylo nijak agresivní, nikoho se to nemohlo dotknout. Viděl jsem fotky, na kterých se usmívá. Za 18 let v Premier League jsem viděl horší věci," zmínil čtyřiašedesátiletý kouč Emanuela Adebayora, který před čtyřmi lety po přestupu z Arsenalu k Manchesteru City běžel přes celé hřiště, aby se s fans Gunners mohl "podělit" o svůj gól.

Podívejte se na Adebayorův "úchvatný" sprint


Ani manažer Tottenhamu Ray Sherwood Walcottovo gesto nezveličoval. "Neviděl jsem to, jen mi někdo z vedení říkal, že to proběhlo. Thea jako člověka neznám, z jeho strany to mohl být jen neškodný žert, nic víc."

A zatímco Adebayor dostal za svůj exces pokutu 25 000 liber(asi 825 tisíc korun), Walcott zřejmě vyvázne bez finančního trestu.

Theo Walcott pro zranění kolene utkání s Tottenhamem nedohrál
Theo Walcott pro zranění kolene utkání s Tottenhamem nedohrál

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud