6. ledna 2014 • 12:05

Z Bonyho je specialista na Manchester. Hlavně United nezapomenou

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Soupeřům z Anglie zatím ve své premiérové sezoně ve Swansea nasázel Bony Wilfried 8 gólů, hned půlku z nich pak vstřelil do sítě oběma gigantům z Manchesteru. A hlavně United na bývalého snajpra Sparty nebudou vzpomínat v dobrém - svou hlavičkou z 90. minuty nedělního zápasu je totiž vyřadil z FA Cupu. "Byl to závěr snů," rozplýval se pak střelec s přezdívkou "Cool Daddy", tedy něco jako "Taťka v pohodě".



Reprezentant Pobřeží Slonoviny ukázal, že se nebojí ani těch nejslavnějších protivníků hned ve svém prvním zápase v Premier League. Jeho Swansea sice s favoritem z Manchesteru United padlo 1:4, ale právě Bony zaznamenal alespoň čestný úspěch domácích.

VIDEO | Swansea - United 1:4. Podívejte se na gól Bonyho v čase 3:00


Další střet s protivníkem z Manchesteru přišel na Nový rok: a Bony dal Citizens góly hned dva. Na vítězství to ale ani tentokrát nestačilo, Swansea padlo 2:3.

VIDEO | Podívejte se na dvě Bonyho trefy proti City při prohře 2:3


Do třetice všeho dobrého to ale konečně vyšlo, a hned z toho byla událost víkendu.

United sice ve 3. kole FA Cupu se Swans zvládli rychle vyrovnat, v závěru pak ale přišla chvíle miláčka fanoušků nejen pražské Sparty. V 90. minutě nechytatelnou hlavičkou rozhodl o triumfu nad United na jeho posvátné půdě.

"Už jsem dal pár gólů v závěru, je důležité udržet koncentraci až do úplného konce. Nikdy nevíte, kdy může přijít šance. Ale když přijde, musíte skórovat," vykládal Bony, který ale nezapomněl pochválit spoluhráče za týmový výkon.

VIDEO | Podívejte se na Bonyho rozhodující trefu v FA Cupu s United


Co zápas proti týmu z Manchesteru, to gól. Bony určitě bude chtít tuhle bilanci rozšířit - Swansea se totiž na Old Trafford vrací hned v sobotu k ligovému duelu. "Tohle nám dodá hodně sebevědomí," věří pětadvacetiletý střelec.

"Bude to úplně jiný zápas, ale my musíme být opět připravení. Vrátíme se a opět se pokusíme o vítězství," slíbil Wilfried.

Bonyho góly ve Swansea

Soutěž Zápasů Gólů
Evropská liga 9 5 (3 v předkole)
Premier League 16 6
FA Cup 1 1
Ligový pohár 1 1

Bony Wilfried hlavičkuje před Chrisem Smallingem z Manchesteru United
Bony Wilfried hlavičkuje před Chrisem Smallingem z Manchesteru United

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud