6. května 2014 • 10:42

Úlet?! Manchester City za Messiho hodlá utratit 5,5 miliardy korun

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
Jarolím: Překlenovací kouč, to lišák Koubek nemyslel vážně. Šádek je pojistka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestupové spekulace okolo Lionela Messiho neustávají, naopak. Argentinská superstar stále nepodepsala vylepšený kontrakt v Barceloně a bohaté celky kolem něj krouží jako supi. Britský Daily Express přišel s informací, že Manchester City za jednoho z nejlepších hráčů světa nabízí 164 milionů liber, zhruba 5,5 miliardy korun.



Pokud by na takovou částku Barcelona kývla, šlo by samozřejmě o největší obchod fotbalové historie. Dosavadní rekord drží Cristiano Ronaldo , který v roce 2008 přestupoval z Manchesteru United do Realu Madrid za 80 milionů liber (2,5 miliardy korun).

Částky létající okolo Lionela Messiho hraničí s lidským chápáním. Podle španělských médií se Barcelona svému klíčovému hráči chystá vylepšit stávající kontrakt (vyprší v roce 2018) na 40 milionů eur ročně (přes jednu miliardu korun).

Lionel Messi věnoval vítězný gól proti Villarealu zesnulému bývalému kouči Barcelony, Tito VilanovoviFoto ČTK

Klub by nová pětiletá smlouva smlouva s platností do června 2019 stála zhruba stejně, kolik je za hráče ochoten utratit Manchester City. Ohromující sumu by dalo dohromady možná i PSG.

Částka za Messiho se pohybuje okolo 5,5 miliard korun, což je víc než dvakrát tolik oproti dosavadnímu maximu Cristiana Ronalda .

Vlastník Manchesteru City šejk Mansour po Messim touží od roku 2008, kdy do klubu vstoupil. Teď možná nastala správná chvíle, kdy by vytouženého hračičku mohl zlákat.

Messi neustále opakuje, že v Barceloně chce dokončit kariéru a nikam odcházet nehodlá. Jenže zatím nepodepsal vylepšený kontrakt, náladu mu v poslední sezoně kazila četná zranění, obvinění z daňových úniků a naposledy ho stejně jako celý klub ranila smrt bývalého kouče Tita Vilanovy.

V Anglii věří, že sportovní vedení Txiki Beguiristain a Ferran Soriano, kteří dříve pracovali v Barceloně, nakonec Messiho přesvědčí a budou mu moct objednávat letenky do Manchesteru.

V útoku by navíc dal dohromady zabijáckou dvojici s kamarádem z argentinské reprezentace Sergiem Agüerem. Rozhodne se Messi pro změnu?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud