20. května 2014 • 10:41

Van Gaal převzal Manchester United: Mourinho psal, že mi závidí

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Chelsea José Mourinho byl vůbec prvním gratulantem, který poblahopřál Louisi van Gaalovi k novému angažmá v Manchesteru United. Co napsal zkušenému trenérovi? „Že mi závidí trenérské štace,“ odhalil Van Gaal, který byl oficiálně jmenován koučem „rudých ďáblů“ včera jako náhrada za odvolaného Davida Moyese.



„Mourinho byl první, komu jsem napsal a kdo mi odpověděl zpátky. Gratuloval mi a říkal, že mi závidí můj seznam týmů, které jsem trénoval,“ prozradil s úsměvem Van Gaal, který v minulosti koučoval třeba Barcelonu, Bayern Mnichov, Ajax a na letošním světovém šampionátu ještě povede nizozemskou reprezentaci.

Mourinha a Van Gaala pojí velké přátelství už od doby, kdy společně působili v Barceloně (1997-2000) a dvakrát vyhráli španělskou ligu.

Nizozemský kouč byl navíc první, kdo nechal "asistenta Mourinha" rozvíjet svou vlastní trenérskou kariéru. Nejenže si všiml jeho potenciálu, zároveň mu svěřil rezervní tým Barcelony. Při domácích pohárových zápasech mu dokonce několikrát nechal na starosti první tým a sám sebe přeřadil do role Mourinhova asistenta.

Asistent a hlavní trenér. José Mourinho a Louis van Gaal při společném působení v Barceloně.Foto profimedia.cz

„Louis je vynikající trenér a jsem šťastný, že se mnou bude působit v anglické lize,“ uvedl současný kouč Chelsea. „Ale co je nejdůležitější, hlavně je to skvělý chlap. A přeju mu jen to nejlepší,“ dodal Mourinho.

Že závidí Van Gaalovi všechny kluby, které kdy trénoval? Tomu se nelze divit. Vždyť 62letý trenér nikdy nemusel o angažmá prosit. Mnoho trenérů má ve zvyku nabízet své služby prostřednictvím agentů nebo osobně, ale on nikdy.

„Nevolal jsem do Manchesteru United, do Bayernu Mnichov… Kluby vždycky kontaktovaly mě. A jsem na to hrdý,“ podotkl Van Gaal.

José Mourinho a Louis van GaalFoto profimedia.cz

José Mourinho a Louis van GaalFoto profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud