29. května 2014 • 18:10

Kdo zdědí United? Po smrti Glazera (†86) si ho rozdělí ŠEST dětí

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Středeční úmrtí majitele Manchesteru United Malcolma Glazera přinese změny v řízení jednoho z největších fotbalových klubů na světě. Dědictví v Anglii značně nepopulárního amerického miliardáře zahrnuje velký poklad. Kdo zdědí známou firmu z Old Trafford?



Půjde o trochu složitější počty. Americkému miliardáři, který do Manchesteru nikdy osobně nepřijel, patřil v klubu devadesátiprocentní podíl - ten se nyní rozdělí mezi jeho šest potomků.

Joel, Avram a Bryan Glazerovi už do dění v United zasahovali dřív a získali funkce v jeho managementu. První část sezony trávili dohledem nad týmem amerického fotbalu Tampa Bay Buccaneers v NFL, který také ovládá Glazerova rodina, po novém roce se pak přesunuli do Evropy, kde se věnovali ve zbytku sezony United.

Mnohem více otazníků vzbuzuje, jakou strategii budou mít jejich další sourozenci. Kevin a Edward Glazerovi a Darcie Glazerová Kassewitzová totiž dosud stáli zcela stranou veškerého dění v United.

„Při každodenním klubu se nedají čekat velké změny a obchodní stránka poběží stejně jako v posledních letech,“ předpokládá však komentátor Richard Conway z BBC Radio 5. Sourozenci i jejich otec

Glazerovi se budou muset vyrovnat s nevraživostí fanoušků, kteří se v minulosti snažili klub z rukou jejich otce vykoupit a dokonce v nižších soutěžích rozjeli vlastní protestní klub FC United of Manchester. Vadili jim dluhy, kterými Glazer klub zatížil a také růst cen vstupenek a permanentek.

V minulých letech se zapracovalo na tom, jak prodat značku United po celém světě a United získali řadu reklamních kontraktů po celém světě. Hněv na tradicích lpějících fanoušků to nijak zásadně neztlumilo. Řada z nich nosí šály se žlutozelenými barvami, které vyjadřují nesouhlas s klubovým vedením. A to se nezmění ani se smrtí Malcolma Glazera.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud